Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

H κατηγορία των οχημάτων της κατηγορίας pick up κερδίζει συνεχώς έδαφος στο αγοραστικό κοινό ενώ από την πλευρά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν μεγάλα ποσά και παρουσιάζουν συνεχώς νέα μοντέλα.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι πελάτες έδιναν βαρύτητα μόνο σε θέματα χώρων, δύναμης, αντοχής, αξιοπιστίας και… καρότσας, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία γρήγορη ματιά δείχνουν δύο νέα Jeep...

Αν τα κοιτάξεις από άλλη οπτική γωνία καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα Jeep με καρότσα!

 

Πολυτέλεια…

Τα pick up έχουν πλέον αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα…Πλέον τα γνωστά στην Ελλάδα και ως… αγροτικά, έχουν αναβαθμιστεί σε επίπεδο πολυτέλειας, τεχνολογίας, gadget ακόμα και σχεδιασμού και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως όσο πιο φορτωμένο και μάτσο είναι ένα Pick up τόσο κερδίσει σε πωλήσεις. 

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η ευρωπαϊκή εκδοχή του Ford Raptor που μπορεί να είναι το πιο ακριβό αλλά με πολύ πλούσιο εξοπλισμό, όμως οι πωλήσεις του συνεχώς κερδίζουν έδαφος, με τους ιδιοκτήτες να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι.

Το Jeep Gladiator έχει την δυνατότητα να μεταμορφώνεται από κλειστό σε ανοιχτό!

 

Μετά από 30 χρόνια…

Μεταξύ άλλων είναι και η Jeep η οποία με τη σειρά της επιστρέφει μετά από σχεδόν 30 χρόνια στην κατηγορία των pick up οχημάτων. Η επιστροφή γίνεται με το Gladiator, ένα όχημα με μήκος 5,59 μέτρα και με σχεδίαση Το Jeep Gladiator φορά τον πιο δυνατό κινητήρα της κατηγορίας από τα οχήματα που εισάγονται κανονικά… που παραπέμπει, τόσο εκτός όσο και εντός καμπίνας, στο Wrangler. Το Jeep Gladiator που θα δούμε στην Ελλάδα θα εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V6 diesel χωρητικότητας 3.0 λίτρων που αποδίδει 264 ίππους και παράγει 600Nm ροπή από τις 1.400 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την τετρακίνηση που επιθυμεί από έναν έξτρα λεβιέ που βρίσκεται δίπλα από αυτόν του αυτόματου κιβωτίου.  Όλες οι εκδόσεις του Gladiator έχουν την πιστοποίηση Trail Rated, που αφορά στις ικανότητες εκτός δρόμου και συναντούμε στο Wrangler και στις εκδόσεις Trailhawk των μοντέλων της Jeep.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το αμερικάνικο Pick up είναι το μοναδικό στην αγορά όπου μπορείς να αφαιρέσεις τις πόρτες και τα παράθυρα αλλά και να… ρίξεις το εμπρός παρμπρίζ! Ο ωφέλιμος όγκος χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1.000 λίτρα ενώ το ρεζεβουάρ καυσίμου είναι στα 71 λίτρα γεγονός που επιτρέπει πολύ μεγάλες αποστάσεις με ένα μόνο γέμισμα.

Το συγκεκριμένο Jeep θα φέρει πολύ χαρά στην κατηγορία...

 

Τιμή στα 55.000 ευρώ

Ήδη τα πρώτα Jeep Gladiator βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα logistics της εισαγωγικής Το Gladiator θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις Sport και Overland με τιμές κοντά στα 55.000 ευρώ…εταιρείας. Όπως θα δείτε και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του zougla.gr, έχουν έρθει τρία αυτοκίνητα ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλα.

Οι τιμές ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, κάτι που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και όπως θα διαβάσατε και σε σχετικό άρθρο, θα κυμαίνονται κοντά στα 55.000 ευρώ (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ) και θα διαμορφώνονται ανάλογα με την έκδοση (θα υπάρξουν δύο).

Σε κάθε περίπτωση το Jeep Gladiator δείχνει πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατηγορία των οχημάτων pick up, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται…

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jeep Gladiator πατήστε ΕΔΩ

 

Το ένα από τα τρία πρώτα Jeep Gladiator που ήρθαν (προς το παρόν) στην Ελλάδα...

 

Οι πόρτες στο Gladiator βγαίνουν...

 

Η μεταμόρφωση πρειλαμβάνει και... ρίξιμο του εμπρός παρμπριζ

 

Το εσωτερικό του αμερικάνικου Pick up...

 

Jeep Gladiator... Νέα μόδα!

 

Έτσι όπως το βλέπετε κυκλοφορεί κανονικά....

Το πισω μέρος του Gladiator. Στην καρότσα διακρίνουμε το κιτ που χρησιμοποιεί ο ιδοπκτήτης όταν θέλει να το μεταμορφώσει σε cabrio...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης