Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν στους ελληνικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που συνέβη λίγο έξω από τη Θήβα σε έναν δρόμο σύγχρονο, με στηθαίο ικανό σε ύψος που Ένα αγγελούδι τριών ετών και τρεις ενήλικες βρήκαν τραγικό θάνατο…να προστατεύει όχι μόνο από τα… φώτα αλλά και από ατυχήματα.

Στο σημείο που εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό (στο 83ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας) έχασαν τη ζωή τους ένα αθώο αγγελούδι μόλις τριών ετών, η μητέρα του και ακόμη δύο νέοι. Η μητέρα περίμενε στο αυτοκίνητο μαζί με το παιδί, αφού ο πατέρας είχε πάει στην τουαλέτα του parking. Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω τους. Τα δύο οχήματα πήρα φωτιά και διαλύθηκαν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες.

Το video από κάμερες ασφαλείας της «Νέας Οδού» που δείχνει την Porsche να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε αυτοκίνητο που βρίσκεται σταματημένο σε parking

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι απέμεινε από τη σφοδρή σύγκρουση της Porsche με το σταθμευμένο αυτοκίνητο


Η βελτιωμένη Porsche

Τι συνέβη, όμως, με το μοιραίο αυτοκίνητο που στην περίπτωση του συγκλονιστικού δυστυχήματος ήταν μία Porsche 911 turbo; Την πραγματικότητα τη γνωρίζει ο οδηγός του σπορ οχήματος,  Μία τέτοια Porsche πιάνει για… πλάκα τα 300 χλμ./ώρα. Το ζητούμενο είναι σε ποιο δρόμο μπορείς να τρέξεις τόσο πολύ;  ωστόσο με βάση τα στοιχεία που έχουμε και το video που είδε το φως της δημοσιότητας θα επιχειρήσουμε να δούμε τις εκδοχές και να εξηγήσουμε γιατί συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό.

Η μαύρη Porsche 911 997 turbo cabrio (με το κίτρινο σαλόνι) που προκάλεσε την τραγωδία είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, η ιπποδύναμη της συγκεκριμένης Porsche έφτανε τα 550 άλογα (από 480), νούμερο και δύναμη υπερβολικά υψηλά. Ωστόσο, ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο έχει και τις ιδιαιτερότητές του και απαιτεί γνώσεις για να μπορείς να το κουμαντάρεις.

Με μία αντίστοιχη Porsche έγινε το τραγικό δυστύχημα (φωτό αρχείου)

Η άποψη του ειδικού
Το θέμα εμπειρία όμως δεν παίζει ρόλο όταν αναφερόμαστε σε δημόσιο δρόμο και με ταχύτητες πολύ «Τα χιλιόμετρα ήταν ανεξέλεγκτα. Όποιος και να οδηγούσε θα είχε γίνει το κακό»υψηλές. Επικοινωνήσαμε με πολύ γνωστό οδηγό αγώνων που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του προκειμένου να μας δώσει τη δική του εκτίμηση για τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

«Το αυτοκίνητο δείχνει να φεύγει με τουλάχιστον 250 χλμ./ώρα και να συγκρούεται. Τα χιλιόμετρα αυτά είναι ανεξέλεγκτα και το αυτοκίνητο πάει αφρενάριστο και συγκρούεται. Όποιος και να οδηγούσε, με τέτοια έξοδο δεν θα μπορούσε να το σώσει».

Το διαλυμένο αυτοκίνητο μαρτυρά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης... Έχασε τον έλεγχο…

Από το video φαίνεται ξεκάθαρα πως ο οδηγός έχει χάσει τον έλεγχο, κάτι το οποίο πιθανόν να συνέβη λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και των χιλιομέτρων στο κοντέρ ή μίας απότομη κίνησης. Ο τρόπος και η Όσο σύγχρονο και να είναι ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σε προστατέψει όταν ξεπερνάς τα όρια…σφοδρότητα της σύγκρουσης δείχνουν και την ταχύτητα με την οποία βγήκε το αυτοκίνητο από τον δρόμο και μαρτυρούν τη σκληρή πραγματικότητα, πως δεν θέλει και πολύ για να συμβεί το κακό.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα και ένα υπερ-αυτοκίνητο, όταν κινείται πολύ γρήγορα, δεν μπορεί να κάνει… μαγικά, με όσα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και να εφοδιάζεται.

Όλα τα παραπάνω είναι θεωρίες και στοιχεία που έχουμε συλλέξει από την έρευνα που κάναμε. Θα περιμένουμε την έκθεση των εμπειρογνωμόνων για να δούμε ποια ήταν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

πηγή video: diasostis.com

Διαβάστε επίσης: Το ντοκουμέντο της τραγωδίας

Τα πολλά χιλιόμετρα έφεραν αυτό το αποτέλεσμα...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης