Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       



Από τον περασμένο Ιούνιο είχαν γράψει πως θα έρθει στην Ελλάδα ένα μοναδικό και πολύ σπάνιο αυτοκίνητο με το λογότυπο της Jaguar.

Έξι μήνες μετά και η Jaguar XE SV Project 8 η οποία θα παραχθεί σε μόλις 300 μονάδες, έχει έρθει στη χώρα μας και ήδη βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας Σπανός Α.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα 300 σε όλο τον κόσμο και με υπογραφή..

Το ταχύτερο Saloon στον κόσμο

Το βρετανικό σπορ αυτοκίνητο που το 2017 έσπασε το ρεκόρ στο Nürburgring (με χρόνο 7:21.23) στην Το Project 8 εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, αποδίδει 600 ίππους και παράγει 700Nm ροπής… κατηγορία των οχημάτων Saloon εφοδιάζεται με έναν κινητήρα V8 χωρητικότητας 5.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και παράγει πάνω από 700Nm ροπής.

Στη γλώσσα των αριθμών το βρετανικό… όπλο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 321χλμ./ώρα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων, έχει μειωθεί σημαντικά το βάρος, έχουν προστεθεί κεραμικά φρένα, αεροτομή κ.ά. ενώ υπάρχει ακόμα και η επιλογή αγωνιστικού εσωτερικού με roll cage και αγωνιστικά καθίσματα.

Δείτε το 1 από τα 300 Project 8 που ήρθε στην Ελλάδα… 

Πού θα το δείτε από κοντά

Στην Ελλάδα η εταιρεία Σπανός Α.Ε έφερε την Jaguar XE SV Project 8 σε ένα ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα (Valencia Orange) το οποίο βγάζει… μάτια. Η κίνηση να έρθει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα είναι Το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα σε κλειστό τρέιλερ…πολύ σημαντική αν αναλογιστεί κανείς τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής του.

Να σημειώσουμε ότι, το αυτοκίνητο ήρθε σε κλειστό τρέιλερ το οποίο «τραβούσε» ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover Discovery (θα το δείξουμε σε άλλο άρθρο). Προς το παρόν το Project 8 βρίσκεται στην αντιπροσωπεία της Jaguar στη λεωφόρο Συγγρού (τηλ. 210 9424505) όπου οι φίλοι της μάρκας μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά μέχρι να καταλήξει στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη που θα το βάλει στο γκαράζ του…

Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο υπολογίζεται μαζί με τους φόρους να ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ.

Η ταχύτερη Jaguar που έχει παραχθεί βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα..

Τη βλέπεις; Τρελαίνεσαι...

Η πίσω αεροτομή δημιουργεί τόσο κάθετη δύναμη που είναι ικανή να κρατά σταθερό το αμάξωμα σε πάρα πολύ ψηλές ταχύτητες

Αυτόματο κιβώτιο και με ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν από καθημερινή οδήγηση μέχρι οδήγηση στην πίστα...

Κεραμικά φρένα για αποτελεσματικό φρενάρισμα ακόμα και όταν το όχημα κινείται με 300+...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης