Το Ράλι Φινλανδίας είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο θεαματικά και συναρπαστικά του Παγκοσμίου Κυριάρχησε ο Evans στη Φινλανδία, με τον Rovanpera να εγκαταλείπει!Πρωταθλήματος WRC. Έχουμε συνηθίσει τους Φινλανδούς οδηγούς να πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο event, ωστόσο φέτος ήταν η σειρά ενός Βρετανού να τους κλέψει τη δόξα.

Ο Elfyn Evans με το εργοστασιακό Toyota Yaris GR WRC ήταν εκείνος που έφυγε νικητής από τη Φινλανδία, έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση. Ο Βρετανός κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας το πρωί του Σαββάτου, με τον ρυθμό του να είναι εκτός συναγωνισμού. Μόνο ο Ott Tanak τον πίεσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να τον κρατήσει μακριά από τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ δυνατή εμφάνιση για τον Ott Tanak που έφερε το Hyundai i20 στη δεύτερη θέση.

Ο Kalle Rovanpera εγκατέλειψε και έχασε την 3η θέση στη βαθμολογία

Ο Evans πλέον μείωσε πολύ τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Sebastien Ogier, ο οποίος τερμάτισε στην Φουντώνει ξανά η μάχη του τίτλου, με δύο γύρους να απομένουν…5η θέση. Εκτός αγώνα από νωρίς έμεινε ο νικητής του Ράλι Ακρόπολις Kalle Rovanpera με το Toyota, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους οδηγούς της Hyundai να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak με το Hyundai i20 WRC, έχοντας μεγάλη μάχη με τον ομόσταβλό του στη Hyundai, Craig Breene.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 4η θέση είχαμε ακόμα ένα Toyota Yaris, εκείνο του Esapekka Lapi, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Φινλανδός οδηγός στην εξάδα! Στην 5η θέση ήταν ο Ogier, ο οποίος πλέον νιώθει την ανάσα του Evans στους 24 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Gus Greensmith με το Ford Fiesta WRC της M-Sport. Επόμενος αγώνας του WRC είναι το τριήμερο 14-17 Οκτωβρίου στην Ισπανία, με το Ράλι RACC.

Στιγμιότυπα από το Ράλι Φινλανδίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το WRC 10 μένει κάπως στάσιμο, αλλά δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι ράλι

Η παρουσίαση του Ράλι Φινλανδίας θα σε γεμίσει αναμνήσεις

Οι αγώνες ράλι δεν είναι μόνο για τους πρωταγωνιστές του ΠΠΡ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης