Άδοξο τέλος είχε η συμμετοχή του Ιορδάνη Σερδερίδη στο ράλι Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας οδηγός βγήκε Άτυχος αποδείχτηκε ο ένας Έλληνας που τρέχει στο ράλι Μόντε Κάρλο. Ο δεύτερος συνεχίζει κανονικά! εκτός δρόμου στην πέμπτη ειδική του αγώνα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Η ζημιά που υπέστη η Citroen DS3 R5 δεν μπορούσε να επισκευαστεί στα χρονικά περιθώρια που δίνουν οι οργανωτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει στον αγώνα για τα επόμενα δύο σκέλη.

«Χάσαμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια γρήγορη αριστερή στροφή. Κάναμε τετ-α-κε και χτυπήσαμε σε δέντρο με το πλαϊνό μέρος.  Δυστυχώς το Citroen έπαθε μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρόωρη εγκατάλειψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Σερδερίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τετ-α-κε και στη συνέχεια το χτύπημα σε δέντρο ήταν αρκετό για να εγκαταλείψει την προσπάθειά του ο Ιορδάνης Σερδερίδης...

Δύσκολες συνθήκες…
Οι συνθήκες που επικρατούσαν στις πρωινές ειδικές ήταν δύσκολες, καθώς στην ίδια διαδρομή μπορούσε κανείς να συναντήσει από στεγνή άσφαλτο, μέχρι πάγο και χιόνι. Μέχρι τη στιγμή της εγκατάλειψης, ο Καβαλιώτης οδηγός έδειχνε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του ράλι Μόντε Κάρλο, Τρεις αγώνες του παγκοσμίου και συμμετοχή στο βεγικό πρωτάθλημα… βελτιώνοντας την απόδοση του. Εκμεταλλεύτηκε τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφύλασσε ο αγώνας για αρκετά αντίπαλα πληρώματα που τέθηκαν από νωρίς εκτός αγώνα και ο στόχος της βαθμολογούμενης 10αδας φάνταζε εφικτός: «Στις πρωινές ειδικές κινηθήκαμε σε αρκετά καλό ρυθμό. Αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας και να ανεβάζουμε την απόδοσή μας, ενώ και η αυτοπεποίθηση μου ήταν ψηλά αφού καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τις βραδινές ειδικές. Δυστυχώς, όμως, οι αγώνες έχουν και τις άτυχες στιγμές τους», υπογράμμισε ο Σερδερίδης.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα του οδηγού από την Καβάλα περιλαμβάνει φέτος κυρίως αγώνες του Βελγικού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος: «Στο Μόντε Κάρλο μάθαμε αρκετά ενόψει της συνέχειας. Ο κύριος στόχος μας τη φετινή χρονιά είναι το Βελγικό πρωτάθλημα και σίγουρα η εμπειρία που αποκτήσαμε στις δύσκολες συνθήκες του Πριγκηπάτου θα μας βοηθήσει στο μέλλον», τόνισε ο Σερδερίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αθανασσούλας - Ζακχαίος συνεχίζουν τον αγώνα από την 28η θέση της γενικής κατάταξης...

Συνεχίζει το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα

Στον αγώνα συμμετέχει ακόμα ένα ελληνικό πλήρωμα με οδηγό τον Λάμπρος Αθανασσούλα και συνοδηγό τον Νίκο Ζακχαίο. Πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, οι συμπατριώτες μας και μετά την ολοκλήρωση και της σημερινής ημέρας βρίσκονται στην 28η θέση της γενικής κατάταξης από τους 84 που συνεχίζουν. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Sebastoian Ogier με VW Polo.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης