Το WRC καλωσορίζει τον μικρότερο οδηγό ράλι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 18:50
Το WRC καλωσορίζει τον μικρότερο οδηγό ράλι

Ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα κάνει το παιδί – θαύμα των τεσσάρων τροχών, με την είδηση να γίνεται πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο.

Ο Kalle Rovanpera, γιος του Ηarri Rovanpera, πρώην επαγγελματία οδηγού, θα συμμετάσχει στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας (26-29 Οκτωβρίου) με την ομάδα της M-Sport Ford, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα του WRC.

Ο μικρός Φιλανδός, που την 1η Οκτωβρίου κλείνει τα 16 του χρόνια, θα τρέξει με το Fiesta R5 στην κατηγορία WRC 2. Επίσης, θα λάβει μέρος και στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Αυστραλία (16-19 Νοεμβρίου), προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες πριν την πλήρη εμπλοκή του το 2018.

Ενθουσιασμένος που θα τον δει σε δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλι του κόσμου, ήταν ο ιδιοκτήτης της M-Sport, Malcolm Wilson, ο οποίος τον πίστεψε περισσότερο από όλους. Περήφανος για τον γιο του είναι ο Harri Rovanpera, με τον μάνατζέρ του, Timo Jouhki, να αισθάνεται δικαιωμένος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Kalle είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ταλαντούχος οδηγός στα ράλι. Φέτος, κατέκτησε το πρωτάθλημα Λετονίας παρότι αγωνιζόταν απέναντι σε μεγαλύτερους και πιο έμπειρους οδηγούς, ενώ κέρδισε και δύο αγώνες στη Φιλανδία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 18:50