Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης  

Η Ford γιορτάζει το εκατομμυριοστό όχημα που πέρασε τη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Παρουσίασε το εξηλεκτρισμένο Ford Puma Rally1 το οποίο θα αγωνιστεί στο επόμενο WRC σε ένα βίντεο – υπερπαραγωγή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος αγώνας γίνεται τον Ιανουάριο στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με το μοντέλο να παρουσιάζεται μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει τις δυνατότητες του. Συνολικά 40 άτομα εργάστηκαν για την «μικρή ταινία» που δείχνει τον οδηγό Adrien Fourmaux να γυρίζει με το Puma μέσα στις εγκαταστάσεις και να φτάνει τελικά στο πάρτι που είχε στηθεί για τον εορτασμό του εκατομμυριοστού οχήματος.

Το ηλεκτρισμένο Puma ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και την αποθηκεύει σε μία μπαταρία 3.9 kWh, χρησιμοποιώντας την επικουρικά στον 1.600άρη βενζινοκινητήρα Ecoboost. Πλέον από το νέο έτος τα αγωνιστικά οχήματα θα μετακινούνται μεταξύ των ειδικών διαδρομών αποκλειστικά με ρεύμα και θα φορτίζονται σε ειδικά σημεία, σε μια προσπάθεια για πιο οικολογικό αποτύπωμα των αγώνων. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας μια εξωτερική πηγή στα ειδικά σημεία σέρβις μεταξύ των ειδικών διαδρομών, με μια επαναφόρτιση να διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύστημα έχει συνολικό βάρος λιγότερο από 100 κιλά και ψύχεται τόσο με υγρό όσο και με αέρα, ενώ καλύπτεται από εξαιρετικά ανθεκτικό κουβούκλιο για να αντέξει σε πιθανές συγκρούσεις αλλά και τις πέτρες που συναντούν τα αγωνιστικά στο Ράλι.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης