Σε λίγες ημέρες ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (WRC) και ο Γάλλος οδηγός Sebastien Ogier Γάλλος οδηγός με γαλλικό αυτοκίνητο…στοχεύει στην κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου τίτλου του και πρώτου με τα χρώματα της Citroen.

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του εφετινού WRC (24-27 Ιανουαρίου στο Rallye Monte Carlo), ήρθε η ώρα της αποκάλυψης των «όπλων» που θα διεκδικήσουν τους τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή έγινε στο Autosport International Show στο Birmingham της Αγγλίας και την παράσταση έκλεψε το νέο «γραφείο» του παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Ogier: το Citroen C3 WRC 2019.
H Citroen C3 WRC που θα τρέξει εφέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι...

Διαβάστε παρακάτω μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για τη νέα σεζόν, τη Citroen και τον Ogier:

– Ο Γάλλος είχε στο πλευρό του τον συνοδηγό του Julien Ingrassia καθώς και τον νέο του teammate στη Citroen Total World Rally Team, Esapekka Lappi, με τον δικό του συνοδηγό, Janne Ferm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τα νέα χρώματα του C3 WRC σχεδιάστηκαν για να γιορτάσουν την εκατονταετηρίδα της γαλλικής μάρκας αλλά και την επιστροφή της Red Bull στους μεγάλους χορηγούς, παρέα με τις Total και Michelin.

– Φέρει το χαρακτηριστικό διπλό λοχιόσημο που αποτελεί το logo της μάρκας, καθώς αναφορές στο 1919, τη χρονιά ίδρυσής της.

– Ο Ogier κυνηγά τον έβδομο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, έχοντας μεταπηδήσει στη Citroen από τη M-Sport Ford. Όσο για τον Φινλανδό Lappi, ήρθε από την Toyota.

– Ο Φινλανδός Teemu Suninen αντικαθιστά τον Ogier στη M-Sport Ford, ενώ ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb υπέγραψε συμβόλαιο με τη Hyundai βάσει του οποίου θα αγωνιστεί σε έξι γύρους του πρωταθλήματος.

– Ο Βέλγος Thierry Neuville παραμένει στη Hyundai έχοντας καταλάβει τη δεύτερη θέση το 2018, ενώ ο τρίτος στην τελική βαθμολογία, ο Εσθονός Ott Tänak, συνεχίζει στην Toyota Gazoo Racing.

– Η δράση αρχίζει στο Rallye Monte Carlo στις 24-27 Ιανουαρίου, με 13 αγώνες ανά την υδρόγειο να ακολουθούν και το φινάλε να είναι τον Νοέμβριο στην Αυστραλία.

– Η Citroën Total WRT, που έχει κατακτήσει 99 νίκες στο WRC από το 1999, ξεκινά τη νέα σεζόν αποφασισμένη να ξεπεράσει το ορόσημο των 100!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης