Στη Λαμία η έδρα του Ράλι Ακρόπολις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 13:27
Στη Λαμία η έδρα του Ράλι Ακρόπολις

Μετά τις ανακοινώσεις για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC από τη φετινή κιόλας χρονιά, έγιναν γνωστά το πρόγραμμα του αγώνα και η έδρα.

Το ράλι θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου, η έδρα θα βρίσκεται στη Λαμία και η εκκίνηση θα δοθεί από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Θα φιλοξενηθεί σε τρεις Περιφέρειες της χώρας μας: Στην Αττική, με την εκκίνηση να δίνεται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, κατόπιν στην Πελοπόννησο με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και μέσω της Στερεάς Ελλάδας θα κατευθυνθεί στη Λαμία, στην έδρα του αγώνα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στον θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC, στην προβολή και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.

«Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα. Η ευχάριστη έκπληξη της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις, για δύο μάλιστα χρονιές, γέμισε χαμόγελα όχι μόνο τους Έλληνες φίλους του motorsport, αλλά ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα.

»Μεγάλες προσωπικότητες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οδηγοί αγώνων, φίλοι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο υποδέχθηκαν την είδηση με μεγάλη χαρά. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διοργάνωσης, σας ανακοινώνουμε το κέντρο που θα φιλοξενηθεί ο εθνικός μας αγώνας, αλλά και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει.

»Κατ΄ αρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το πάθος, την αγωνία και το ζήλο που επέδειξαν οι υποψήφιες Περιφέρειες και πόλεις.

»Στον εθνικό μας αγώνα δεν χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα.

»Καταλήξαμε σήμερα, μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια αφού ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες, το Ράλι να φιλοξενηθεί σε τρία μοναδικά σημεία της πατρίδας μας.

»Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα, που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.

»Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

»Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες.

»Στη Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές.

»Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ακρόπολις όλων των εποχών.

»Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA), τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι επίσημο – Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC το 2021

Υβριδικά τα rally cars του WRC από το 2022

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 13:36