Μπορεί η F1 να χαρακτηρίζεται ως η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αποδεικνύει πως έχει ουσιαστικό πλάνο ώστε να κάνει πιο θεαματικούς τους αγώνες, προσελκύοντας παράλληλα και περισσότερους χορηγούς.

Όπως ανακοίνωσε η FIA, από το 2017 τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC θα φέρουν άκρως επιθετικά bodykit και μεγαλύτερα turbo στους κινητήρες, αναβαθμίζοντας την εμφάνιση και αυξάνοντας την απόδοση.Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα είναι πιο φαρδιά κατά 55 χλστ., η μάσκα θα μεγαλώσει κατά 60 χλστ. και το πίσω τμήμα κατά 30 χλστ., με την τεράστια πτέρυγα να είναι εξέχει έως και 50 χλστ. από τον προφυλακτήρα. Την ίδια στιγμή, το βάρος μειώνεται κατά 50 κιλά και επιστρέφουν τα ηλεκτρονικά διαφορικά μπλοκέ. Ο 1.6 turbo κινητήρας αναβαθμίζεται ώστε η μέγιστη ισχύς να φτάσει τους 380 ίππους, με την τουρμπίνα να έχει διατομή 6 χλστ. και πίεση στα 2,5 bar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Ogier, θεωρεί πως αυτές οι αλλαγές θα κάνουν πιο ελκυστικό το WRC, καθώς τα αυτοκίνητα θα είναι πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση, γρήγορα στις στροφές, με περισσότερη κάθετη δύναμη και πρόσφυση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης