Ράλι Ακρόπολις: Ταχύτερος ο Rovanpera στο λασπωμένο Shakedown

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 11:01
Ράλι Ακρόπολις: Ταχύτερος ο Rovanpera στο λασπωμένο Shakedown

Το πρωί της Πέμπτης τα πληρώματα του WRC είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στα Ελπίζουν όλοι στη βελτίωση του καιρού για ένα πιο φυσιολογικό Ράλι Ακρόπολις.αυτοκίνητα με το πέρασμα από το Shakedown πριν την έναρξη του κανονικού αγώνα. Η διαδρομή είχε μήκος 4,25 χιλιόμετρα και η χθεσινή βροχή είχε μετατρέψει το χώμα σε λάσπη, κάτι που έκανε τη ζωή δύσκολη στους οδηγούς.

Ταχύτερος από το πρώτο κιόλας πέρασμα ήταν ο Kalle Rovanpera με το Toyota Yaris WRC. Ο Φινλανδός χρησιμοποίησε τα σκληρά ελαστικά της Pirelli και τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες. «Το βάθρο είναι ένας καλός στόχος» πρόσθεσε ο Rovanpera στο τέλος της ειδικής.

Φαβορί για τη νίκη είναι ο Neuville με το Hyundai.

Στις 18:00 η πρώτη ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Thierry Neuville με το εργοστασιακό Hyundai i20 WRC. Ο Βέλγος σχολίασε ότι δεν Αρκετοί οδηγοί είχαν εξόδους από τον δρόμο λόγω της περιορισμένης πρόσφυσης.περίμενε να βρει τέτοιες συνθήκες, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί ο καιρός και θα έχουμε κανονικές συνθήκες στον αγώνα. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έγραψε ο Ott Tanak με το δεύτερο i20, ενώ στην 4η θέση είχαμε ακόμα ένα Hyundai, αυτό του Dani Sordo.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastien Ogier έμεινε στην 6η θέση με το Toyota αναφέροντας μάλιστα ότι οι συνθήκες θυμίζουν Ουαλία και όχι Ελλάδα. Μια θέση μπροστά από τον Γάλλο βρέθηκε ο Elfyn Evans με το Toyota Yaris GR WRC, ενώ ταχύτερο Ford Fiesta WRC ήταν εκείνο του Greensmith στην 7η θέση.

Η εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί μετά τις 17:00 κάτω από τον Ιερό Βράχο, ενώ η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα αρχίζει λίγο μετά τις 18:00 στο Σύνταγμα.

Παρακολουθήστε το Shakedown

 

Η κατάταξη του Shakedown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόγραμμα, οι ώρες και οι χάρτες του Ράλι Ακρόπολις

Δεν θα αγωνιστεί στο Ράλι Ακρόπολις ο Takamoto Katsuta

Ματαιώθηκε το Ράλι Ιαπωνίας για το WRC του 2021

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 11:01