Τον Οκτώβριο θα κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας του. Το ταλέντο του όμως στα ράλι είναι τόσο μεγάλο, που οι ομάδες του WRC εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης συνεργασίας μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί – θαύμα δεν είναι άλλο από τον Kalle Rovanpera. Ο γιος του Ηarri Rovanpera, πρώην επαγγελματία οδηγού, με δεκάδες συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, έχει στρέψει πάνω του το ενδιαφέρον όλων.

Ο μικρός Φιλανδός οδήγησε το Fiesta WRC της M-Sport πριν λίγες μέρες, εντυπωσιάζοντας τους μηχανικούς και τον Malcolm Wilson, ο οποίος τον θέλει διακαώς στην ομάδα του. Μάλιστα, ο Kalle έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Red Bull, μεγάλο χορηγό του Sebastien Ogier.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάνατζέρ του Timo Jouhki και ο πατέρας του βρίσκονται σε συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη της M-Sport και την 1η Οκτωβρίου, ο πιτσιρικάς, θα καθίσει εκ νέου στο αριστερό bucket του Fiesta WRC για τον δεύτερο κύκλο δοκιμών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Kalle Rovanpera να συμμετάσχει στο Ράλι Ουαλίας (26-29 Οκτωβρίου), προκειμένου να τον τεστάρουν στο υψηλότερο επίπεδο. 

«Είμαι σίγουρος ότι ο Kalle είναι πανέτοιμος για το WRC. Τον ξέρω πολύ καλά. Θα συνεχίσει με το Fabia R5, αλλά χρειάζεται τα χιλιόμετρα στο WRC για να αποκτήσει εμπειρία», τόνισε ο Jouhki.

Από την πλευρά του, ο Wilson είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ταλαντούχος οδηγός στα ράλι και όλοι συζητάνε γι΄αυτόν. Θέλουμε να κάνουμε κάτι μαζί του. Ναι, θέλουμε να δούμε τον Kalle σε ένα από τα αυτοκίνητά μας για το Ράλι Ουαλίας και γιατί όχι να υπογράψει με την ομάδα μας για το επόμενο έτος».

Δείτε τον μικρό να «πετάει» στο πρόσφατο Ράλι Λετονίας με το Fabia R5

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης