Του Περικλή Χαλάτση

Η εκκίνηση του πρώτου χωμάτινου αγώνα για το 2022 δόθηκε. Στο ράλι Πορτογαλίας που είναι ιδιαίτερα σκληρό αναμένονται αρκετές εκπλήξεις. Και η πρώτη έγινε στη σούπερ ειδική. Τα προγνωστικά είχαν άλλα ονόματα για τις τρείς πρώτες θέσεις. Ωστόσο ο Βέλγος T. NEUVILLE με συνοδηγό τον M. WYDAEGHE διέψευσε τις προβλέψεις. Το δίδυμο έκανε  τον καλύτερο χρόνο (2:37.9) . Οι Βέλγοι έφεραν στην πρώτη θέση το Hyundai Shell Mobis World. Στη 2η θέση με διαφορά +0.6 βρέθηκε ένα ακόμη εργοστασιακό Hyundai με τους Εσθονούς  O. TÄNAK- M. JÄRVEOJA. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το 1-2 της Hyundai ακολούθησε το 3-4 της M.Sport Ford World Rally Team. Οι Ιρλανδοί C. BREEN- P. NAGLE έφεραν το     Puma Rally1 στην 3η θέση με +1.4 ενώ στη 4η θέση με +1.8 τερμάτισαν οι Βρετανοί G. GREENSMITH-SWE J. ANDERSSON ( Puma Rally1).

Χιλιάδες ήταν οι Πορτογάλοι θεατές που κατέκλυσαν όλη την σούπερ ειδική για να δουν από κοντά τις προσπάθειες των οδηγών. Τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν σε κάθε πέρασμα. Πέμπτοι τερμάτισαν οι Γάλλοι πρωταθλητές S. OGIER    – B. VEILLAS ( GR Yaris Rally1) και ακολούθησαν στην 6η θέση οι Φινλανδοί K. ROVANPERÄ-J. HALTTUNEN ( GR Yaris Rally1).Ο νεαρός οδηγός της Toyota είπε ότι είχε ρυθμό, κινήθηκε ικανοποιητικά και το…διασκέδασε.

Στην 7η θέση βρέθηκε ο γιαπωνέζος T. KATSUTA με συνοδηγό τον Ιρλανδό A. JOHNSTON     (GR Yaris Rally1) , στην 8η ο Γάλλος S. LOEB με συνοδηγό τη Γαλλίδα  I. GALMICHE ( Puma Rally1), στην 9η θέση τερμάτισε το βρετανικό δίδυμο E. EVANS- S. MARTIN (GR Yaris Rally1) και την δεκάδα έκλεισαν οι Γάλλοι A. FOURMAUX- A. CORIA (Puma Rally1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες πριν στο  Shakedown που είναι μια ειδική που δεν μετράει στον αγώνα, θα μπορούσαμε να λέγαμε μια τελευταία δοκιμασία πριν ξεκινήσουν να δουλεύουν τα χρονόμετρα, οι Εvans-Martin (Toyota Yaris Rally1) ήταν ταχύτεροι με χρόνο 2.56.1 . Ακολούθησαν οι  Breen +4/10 (Ford Puma Rally1), Tanak +7/10 (Hyundai i20 Rally1), Neuville +8/10 (Hyundai i20 WRC) με τον Loubet να σημειώνει τον 5ο χρόνο +1.1 δευτ.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνουν 8 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 121,67 χλμ. Οι τρεις ειδικές θα γίνουν δύο φορές ενώ οι δύο θα έχουν ένα μόνο πέρασμα.
Ο Τ.Neuville που έκανε τον καλύτερο χρόνο το 2018 είχε κερδίσει τον αγώνα στην Πορτογαλία και φέτος θα προσπαθήσει να επαναλάβει τη νίκη του.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης