Ένας από τους αγαπημένους και πιο θεαματικούς οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ήταν ο Harri Η τελευταία νίκη Φινλανδού οδηγού στο WRC ήταν το 2018!Rovanpera, τον οποίο απολαμβάναμε στις αρχές του 2000 στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις. Μάλιστα ο Φινλανδός είχε κερδίσει έναν αγώνα στην καριέρα του, στη Σουηδία το 2001. Η ζωή όμως τα έφερε έτσι και ο Harri ανέβηκε ξανά στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά για χάρη του γιου του.

Ο Kalle Rovanpera πήρε τα σκυτάλη από τον πατέρα του και κατάφερε να κερδίσει το Ράλι Εσθονίας οδηγώντας ένα Toyota Yaris GR WRC. Ο 20χρονος Φινλανδός έγινε ο νεότερος οδηγός που κερδίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι παίρνοντας το ρεκόρ από τον Jari-Matti Latvala, ο οποίος ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλήματα είχε πάλι ο Neuville με το Hyundai και έμεινε στην 3η θέση.

Ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας ο Rovanpera

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Graig Breen με ένα Hyundai i20 WRC, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος για τηΟ επόμενος αγώνας του WRC είναι στο Βέλγιο στις 12-15 Αυγούστου. νίκη με τον Rovanpera. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Thierry Neuville, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο αν δεν δεχόταν ποινή δέκα δευτερολέπτων όταν έφτασε νωρίτερα στον έλεγχο της Κυριακής αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το Hyundai του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Sebastien Ogier με το Toyota, ο οποίος αύξησε τη διαφορά του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας από τον Elfyn Evans, ο οποίος έμεινε τελικά στην 5η θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Teemu Suninen με Ford Fiesta WRC. Εκτός αγώνα, για μια ακόμα φορά, έμεινε ο Ott Tanak έπειτα από έξοδο που είχε την πρώτη ημέρα. Στη βαθμολογία πίσω από τους Ogier και Evans βρίσκεται ο Neuville, ενώ ο νικητής Rovanpera ανέβηκε στην 4η θέση.

Καλύτερα στιγμιότυπα από την Power Stage.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρικό rally car από τη Skoda με 354 ίππους

Επίσημα στο WRC το Ράλι Ακρόπολις και το 2022

Σπουδαία νίκη του Ogier με Toyota στο δραματικό Rally Safari

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης