Η συνεργασία των Sebastien Loeb και Citroen είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οδηγώντας τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρείας, ο Αλσατός κατέκτησε εννέα παγκόσμιους τίτλους στο WRC και κέρδισε 78 Ράλι, γράφοντας ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 15 χρόνια, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τις δύο πλευρές, με τον Loeb να φεύγει από τη Citroen και να πηγαίνει στην Peugeot Sport. Όπως δήλωσε ο 41χρονος οδηγός, έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του, με πολλές επιτυχίες και θαυμάσιες εμπειρίες. Τώρα όμως, πρέπει να επικεντρωθεί στη νέα πρόκληση της καριέρας του, το Ράλι Ντακάρ.

«Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα. Πέρα από τα νούμερα και τα ρεκόρ στο WRC και το WTCC, μοιραστήκαμε με τη Citroen εκπληκτικές εμπειρίες. Το εντυπωσιακότερο είναι ότι τα περισσότερα μέλη αυτής της ομάδας παρέμειναν εκεί για 15 χρόνια. θα μου λείψει το πάθος και ο ενθουσιασμός τους, αλλά δεν πάω μακριά. Παραμένω στον όμιλο PSA Peugeot Citroen για να αναλάβω μια νέα πρόκληση. Το Ντακάρ είναι κάτι διαφορετικό. Χρειάζομαι χρόνο για να μάθω, καθώς πρόκειται για ένα νέο είδος αγώνων για εμένα», τόνισε ο Loeb.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το αφεντικό της Citroen, Linda Jackson, ευχαρίστησε τον Αλσατό για όσα έκανε για την εταιρεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Sebastien και η Citroen έγραψαν ιστορία. Αυτή η περίοδος άφησε ανεξίτηλο σημάδι στους αγώνες». 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης