Ήταν αντίθετος στο να γίνει ο αγώνας, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Τελικά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, ο Promoter, οι διοργανωτές και προφανώς οι ομάδες αποφάσισαν το Ράλι Μεξικού να πραγματοποιηθεί κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sebastien Ogier πήρε θέση στο μπάκετ κάθισμα του Yaris WRC, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και σημείωσε την πρώτη του νίκη με την Toyota. Δεν την πανηγύρισε όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο Γάλλος -έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- δήλωσε ότι όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος και ελπίζει να μη μετέφεραν προβλήματα στους Μεξικανούς φιλάθλους και τον πληθυσμό της χώρας, υπονοώντας τον ιό Covid-19.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak με Hyundai i20 WRC, με τον Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) να συμπληρώνει το βάθρο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακυρώθηκαν όλες οι ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας του αγώνα προκειμένου οι ομάδες να αποχωρήσουν από το Μεξικό πριν τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις εισόδου και εξόδου από τη χώρα.

Χωρίς πόντους έμεινε ο Neuville, ενώ ο Evans τερμάτισε τέταρτος και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της γενικής. Ο μικρός Rovanpera συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και βρέθηκε πέμπτος, γεγονός που τον έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς – 62 έχει ο πρωτοπόρος Ogier και 54 o Evans.

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συμβεί. Το Ράλι Αργεντινής (23-26 Απριλίου) ματαιώθηκε και το επόμενο στο καλεντάρι είναι αυτό της Πορτογαλίας (21-24 Μαΐου).  Ωστόσο δεν αποκλείεται να ακυρωθεί κι αυτό για λόγους ασφαλείας.

Η πρώτη δεκάδα του Ράλι Μεξικού:

1. Ogier / Ingrassia (Toyota Yaris WRC): 2.47:47.6
2. Tänak / Järveoja (Hyundai i20 WRC): +0:27.8
3. Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC): +0:37.9
4. Evans / Martin (Toyota Yaris WRC): +1:13.4
5. Rovanperä / Halttunen (Toyota Yaris WRC): +2:20.5
6. Tidemand / Barth (Škoda Fabia R5 evo): +10:48.3
7. Gryazin / Fedorov (Hyundai i20 R5): +12:27.0
8. Bulacia Wilkinson / Bernacchini (Citroën C3 R5): +13:37.5
9. Greensmith / Edmondson (Ford Fiesta WRC): +13:56.5
10. Veiby / Andersson (Hyundai i20 R5): +15:32.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης