Στα ουαλικά δάση διεξήχθη ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2015, με τον Sebastien Ogier να τερματίζει πρώτος, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο και την ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος ανέβηκε στο podium των νικητών περίλυπος, λόγω των τρομακτικών γεγονότων που συνέβησαν στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή, όπως και όλα τα πληρώματα του WRC. Κανείς δεν είχε όρεξη για πανηγύρια και χαρές, με οδηγούς, συνοδηγούς και μηχανικούς να έχουν κατεβασμένα κεφάλια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ogier, ο αγώνας αυτός ήταν πολύ δύσκολος για όλους και η νίκη είναι αφιερωμένη στα θύματα του Παρισιού. «Το Ράλι αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, ούτε για εμένα, ούτε για τον συνοδηγό μου. Η νίκη μας είναι αφιερωμένη στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων. Όλες αυτές τις μέρες σκεφτόμαστε τους ανθρώπους αυτούς. Πρόκειται για τραγωδία. Εμείς όμως, δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ και να παραδινόμαστε σε μια μικρή μειονότητα. Αυτή η αίσθηση δεν εκφράζει μόνο εμάς, αλλά όλη την οικογένεια του WRC».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως, στην δεύτερη θέση τερμάτισε Kris Meeke με Citroen DS3 WRC και στην τρίτη ο Andreas Mikkelsen με VW Polo R WRC. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Hyundai, Dani Sordo και Hayden Paddon, διατηρώντας την κορεατική ομάδα στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η τελική βαθμολογία των οδηγών για το 2015

1) S.Ogier: 263
2) J.M.Latvala: 183
3) A.Mikkelsen: 171
4) M.Ostberg: 116
5) K.Meeke: 112
6) T.Neuville: 90
7) E.Evans: 89
8) D.Sordo: 87
9) H.Paddon: 84
10) O.Tanak: 63

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1) Volkswagen Motorsport: 413
2) Citroen Total Abu Dhabi WRT: 230
3) Hyundai Motorsport: 224
4) M-Sport World Rally Team: 181
5) Volkswagen Motorsport II: 131
6) Hyundai Motorsport N: 67
7) Jipocar Czech National Team: 53
8) FWRT SRL: 13

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης