Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Αφού δεν μπορούμε να πάμε μέχρι το Μόντε Κάρλο ας παρακολουθήσουμε τουλάχιστον τον πρώτο αγώνα του Π.Π.Ρ  μέσα από την Cosmote TV. Είναι από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στα χιονισμένα βουνά της Γαλλίας και πάντα οι εκπλήξεις αλλάζουν τα προγνωστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όλο το αγωνιστικό τετραήμερο, με τις συναρπαστικές αναμετρήσεις στους παγωμένους δρόμους της Γαλλίας θα μεταδοθεί με κάθε λεπτομέρεια. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από το COSMOTE SPORT 5HD τις μάχες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του WRC.

Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές σήμερα είναι βραδινές. Με την πιο εντυπωσιακή αυτή του Col De Turini.
Οι Γάλλοι την λένε Turini Turini και θεωρείται από τις πιο δύσκολες του αγώνα γιατί συνήθως εκείνη την ώρα η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν και οι δρόμοι είναι παγωμένοι. Οι παγίδες είναι πολλές και ο συναγωνισμός έντονος.

Θα δείτε χιλιάδες Γάλλους να έχουν ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν μέσα στην παγωμένη νύκτα μέχρι να περάσουν από μπροστά τους τα αγωνιστικά. Μπορεί οι δρόμοι να είναι παγωμένοι και στα πιο ψηλά σημεία να έχει χιόνι όμως οι οδηγοί που δίνουν μάχη με τα δευτερόλεπτα περνούν στο όριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή τη μαγεία από την ειδική του Col De Turini. Η Cosmote TV θα τη μεταδώσει στις 21.00 ώρα Ελλάδος στο COSMOTE SPORT 5HD)  ενώ θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

Και στην 50η σεζόν της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα «αστέρια» του χώρου, όπως ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ, ο Τιερί Νεβίλ, ο Οτ Τάνακ, ο Έλφιν Έβανς, ο νικητής του Ράλι Ακρόπολις 2021 Κάλε Ροβάνπερα, ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, ο Κρεγκ Μπριν, αλλά και ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η εκκίνηση του πρώτου από τους 13 συνολικά γύρους της σεζόν του WRC δίνεται σήμερα και έχουμε πολλά να δούμε αφού ταυτόχρονα γίνεται και η πρεμιέρα της «υβριδικής» σεζόν του WRC.

Μέχρι το 2025 η συμφωνία για το μηχανοκίνητο αθλητισμό
Ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT θα «τρέχει» μέχρι το 2025, το FIA World Rally Championship (WRC), καθώς η COSMOTE TV ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια τα δικαιώματα μετάδοσης της σπουδαίας διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, στην τηλεοπτική στέγη της COSMOTE TV θα φιλοξενείται αποκλειστικά έως το 2025 και όλη τη δράση από τα FIA World Rallycross Championship (World RX) και FIA European Rally Championship (ERC). Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι τηλεθεατές θα απολαμβάνουν αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT, περισσότερες από 200 ώρες live προγράμματος ανά αγωνιστική περίοδο.

Το Ράλι Ακρόπολις και το 2022 στην COSMOTE TV
Στο «καλεντάρι» του WRC ξεχωρίζει και φέτος το Ράλι Ακρόπολις. Το «Ράλι των Θεών» θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου και τα κανάλια COSMOTE SPORT θα μεταδώσουν ζωντανά και αποκλειστικά τον παλμό μέσα από τις ειδικές διαδρομές του αγωνιστικού τετραημέρου.

FIA World Rallycross Championship (World RX) & FIA European Rally Championship (ERC) 

Σε επέκταση της συνεργασίας της έως το 2025, προχώρησε η COSMOTE TV και με το FIA World Rallycross, τη διοργάνωση που συνδυάζει άσφαλτο και χώμα, προσφέροντας μοναδικό θέαμα με οχήματα άνω των 600 ίππων και με την υψηλότερη επιτάχυνση στον κόσμο. Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει συνολικά 12 γύρους, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία η κορυφαία κατηγορία θα βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια.

Παράλληλα, μέσα από συμφωνία με το European Rally Championship (ERC), οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παρακολουθούν στα κανάλια COSMOTE SPORT τη δράση της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων οδηγών και οδηγών, οι οποίοι είτε δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποια από τις θέσεις στις εργοστασιακές ομάδες του WRC, είτε θέλουν να διατηρηθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει της επιστροφής τους στο WRC. Συμπληρώνοντας 70 χρόνια ζωής, το φετινό ERC θα ξεκινήσει στην Πορτογαλία και θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Μαρτίου.

Το πλούσιο πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού των καναλιών COSMOTE SPORT συμπληρώνει η εκπομπή «Grand Prix» (Κάθε Κυριακή στο COSMOTE SPORT 5HD). Μέσα από την εκπομπή οι φαν του είδους ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα με πλούσια κάλυψη από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα χώματος, ασφάλτου, αναβάσεων και ταχύτητας σε πίστα, καθώς και τα Dirt Games
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης