Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Ράλι Φινλανδίας είναι από τα πλέον εντυπωσιακά και σημαντικά γεγονότα του Παγκοσμίου ΠρωταθλήματοςΤο Ράλι Φινλανδίας επιστρέφει στο WRC το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου. Ράλι (WRC) καθώς αποτελεί έναν από τους πιο γρήγορους και προκλητικούς αγώνες του κόσμου. Οι διοργανωτές βρήκαν έναν πανέμορφο τρόπο να παρουσιάσουν τον αγώνα της πατρίδας τους συγκεντρώνοντας παλιούς πρωταγωνιστές του Ράλι και θρύλους του WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέα των Φινλανδών οδηγών βρίσκονται οι Simo Lampinen, Markku Alen, Ari Vatanen, Jari-Matti Latvala, Timo Salonen, Mikko Hirvonen, Marcus Gronholm και Esapekka Lappi, οι οποίοι συζητούν και θυμούνται παλιά Ράλι Φινλανδίας. Δεν ξεχνούν φυσικά τον πολυνίκη του αγώνα, Hannu Mikkola, που έφυγε από τη ζωή φέτος και ο οποίος είχε 7 νίκες στο θρυλικό Ράλι.

Σε πρώτο πλάνο το Mini του Mikkola και πίσω το Ford Escort του Ari Vatanen.

Το μέλλον ανήκει πλέον στον Kalle Rovanpera

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος είναι ο ταχύτερος οδηγός στην εικονική ειδική διαδρομή Σε μια από τις σκηνές εμφανίζεται και το Audi Quattro του Hannu Mikkola να περνάει από την Ouninpohja.Ouninpohja και καταλήγουν στον Mikkola, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα με ένα Mini και μάλιστα είχε τερματίσει την Ouninpohja με σηκωμένο το καπό στο αυτοκίνητό του. Αυτός είναι ο «βασιλιάς της Ouninpohja»… ή μήπως όχι καθώς στην τελευταία σκηνή εμφανίζεται ο ταλαντούχος Kalle Rovanpera με το Toyota Yaris GR WRC θέλοντας να δείξει ότι το μέλλον είναι λαμπρό για τους Φινλανδούς οδηγούς.

Το Ράλι Φινλανδίας είναι υπόθεση των Φινλανδών οδηγών καθώς ελάχιστοι οδηγοί με διαφορετικό διαβατήριο έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Sebastien Loeb είναι ο πλέον επιτυχημένος έχοντας κερδίσει 3 φορές, ενώ νίκη έχουν πάρει επίσης οι Carlos Sainz, Didier Auriol, Marko Martin, Sebastien Ogier, Kris Meeke και Ott Tanak.

Το βίντεο της παρουσίασης του Ράλι Φινλανδίας 2021:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιβαλλοντική πιστοποίηση «2» Αστέρων απένειμε το Πανεπιστήμιο στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Το Ράλι Monza μπαίνει στο WRC του 2021

Δείτε πώς οδηγούσε ο Kalle Rovanpera στην ηλικία των 8 ετών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης