Η Citroën Total Abu Dhabi WRT δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει εκ νέου το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι το 2019 και συμφώνησε με το κορυφαίο δίδυμο των τελευταίων ετών. Από την επόμενη σεζόν, οι Sebastien Ogier και Julien Ingrassia θα τρέχουν με το C3 WRC, έχοντας έναν και μόνο στόχο, την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτά τα εξαιρετικά νέα είναι πρώτα από όλα για τους ανθρώπους που ξεκινούν μία νέα πορεία, μία νέα περιπέτεια, ενωμένοι από την επιθυμία τους να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία. Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τους Sébastien και Julien στην ομάδα μας. Το γεγονός της επανένωσης μάς δίνει απίστευτη ώθηση. Έχουμε όλοι περισσότερα κίνητρα από ποτέ» τόνισε ο επικεφαλής της Citroen Racing Team, Pierre Budar.

Από τη μεριά του, ο Ogier είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την προοπτική να αναλάβω αυτήν τη νέα πρόκληση με τη Citroen. Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να περιμένω, ειδικά όσο συλλογίζομαι ότι αυτή είναι η ομάδα που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρότι δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει μεγάλες δυνατότητες και έχω πίστη στους ανθρώπους στο Satory».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατορθώματα του Ogier με τη Citroen

Τέσσερις σημαντικές διακρίσεις (το 2008 με C2 Super 1600, το 2009 και το 2010 με C4 WRC και το 2011 με DS 3 WRC)

Δύο παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών (2010 και 2011)

Ένας τίτλος Junior Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (2008)

Επτά νίκες: Πορτογαλία και Ιαπωνία το 2010 με C4 WRC, Πορτογαλία, Ιορδανία, Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία το 2011 με DS 3 WRC

14 συνολικά πόντιουμ: 7 νίκες, 3 δεύτερες θέσεις (Ελλάδα) το 2009, Νέα Ζηλανδία και Φινλανδία το 2010), 4 τρίτες θέσεις (Μεξικό και Γερμανία το 2010, Αργεντινή και Φινλανδία το 2011).


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης