Στα δικαστήρια θα προσπαθήσει να βρει το δίκιο του ο Yohan Rossel, νικητής του WRC3 στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.Αποκλείσθηκε γιατί στον τελικό τεχνικό έλεγχο το βάρος του μπροστινού υποπλαισίου του Citroën C3 μετρήθηκε στα 12950 γρ. – το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος με ανοχή είναι 12857,25 γρ.

Το υποπλαίσιο στο αυτοκίνητο του Rossel είχε προηγουμένως βρεθεί υπέρβαρο στο Ράλλυ της Σαρδηνίας τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στη Citroën Racing, εκ των οποίων τα 15.000 ευρώ ανεστάλησαν χωρίς περαιτέρω παραβίαση παρόμοιας φύσης πριν από το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Yohan Rossel ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση και το ζήτημα θα επιλυθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, όταν θα γίνει η επόμενη ακρόαση.

Ακόμη με πρόστιμο 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε η Citroën Racing, καθώς διαπιστώθηκε παρατυπία στους πίσω ανεμιστήρες ψύξης φρένων στο αυτοκίνητο του Rossel. Τα 25.000 ευρώ του προστίμου ανεστάλησαν χωρίς περαιτέρω παράβαση παρόμοιου χαρακτήρα εντός 12 μηνών.

Έως ότου εκδικαστεί η έφεση, νικητές στην κατηγορία WRC3 είναι οι Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Evo).
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης