Το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, με τα πληρώματα να δίνουν επικές μάχες σε κάθε αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ράλι Σαρδηνίας, ο Ott Tanak όδευε προς την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, ωστόσο ένα πρόβλημα στην υδραυλική υποβοήθηση του Toyota Yaris στην τελευταία ειδική διαδρομή άλλαξε άρδην τα πράγματα. Ο Εσθονός δυσκολευόταν να χειριστεί το rally car, έκανε τετ-α-κε και έπεσε στην πέμπτη θέση.

Την ατυχία του εκμεταλλεύτηκε ο Dani Sordo, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με το Hyundai i20 WRC. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Teemu Suninen με το Ford Fiesta WRC και στο τρίτο ο Andreas Mikkelsen, επίσης με Hyundai. Ο Ogier δεν κατάφερε να πάρει τίποτα περισσότερο από τους τέσσερις πόντους της υπερειδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Tanak οδηγεί την κούρσα με 150 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον Sebastien Ogier με 146 και τον Thierry Neuville με 143. Στους κατασκευαστές η Hyundai προηγείται με 242 βαθμούς, η Toyota ακολουθεί με 198, η Citroen έχει 170 και η M-Sport 152.

To WRC συνεχίζεται με το Ράλι Φινλανδίας στις 1-4 Αυγούστου.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης