Στον 10ο αγώνα WRC του 2021,στο Secto Rally Finland, τέσσερα ιδιωτικά πληρώματα SKODA κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη WRC3. Μάλιστα οι Φινλανδοί  Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen τερμάτισαν στην 1η θέση στην κατηγορία τους. Το Ράλι της Φινλανδίας που είναι πιο γνωστό ως «Ράλι των Χιλίων Λιμνών» είναι αρκετά γρήγορα, έχει εκατοντάδες «γιαμ» και κρύβει πάντα πολλές εκπλήξεις. 

Οι πρόσφατα νέοι πρωταθλητές Φινλανδίας, έκαναν έναν εντυπωσιακό αγώνα στις εξαιρετικά γρήγορες χωμάτινες διαδρομές γύρω από την περιοχή της Jyväskylä. Στους φιδίσιους δασικούς δρόμους με μέσες ταχύτητες που ξεπερνούν αρκετές φορές τα 120 χλμ./ώρα, οι Lindhol/Hämäläinen κέρδισαν τις 11 από τις 19 ειδικές στη WRC3, με τη  SKODA FABIA Rally2 evo τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ίδιο αγώνα επτά συνολικά πληρώματα με SKODA FABIA Rally2 evo μπήκαν στην πρώτη δεκάδα του ταχύτερου χωμάτινου ράλι του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, ο Andreas Mikkelsen (NOR) και ο συνοδηγός του Elliott Edmondson (GBR), της ομάδας Toksport WRT με υποστήριξη της SKODA Motorsport, κέρδισαν το Rally Serras de Fafe e Felgueiras στην Πορτογαλία, έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) της σεζόν. 

Ο Νορβηγός, έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο στην WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), επέλεξε τη συμμετοχή στον αγώνα του ERC στην Πορτογαλία, ώστε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του και σε αυτό το πρωτάθλημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Skoda το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο δράση και δάφνες. Συνολικά σε διάφορους ευρωπαϊκούς αγώνες διακρίθηκαν 134 SKODA FABIA Rally2 evo, που σημαίνει αριθμός ρεκόρ για την SKODA Motorsport.

Τα αγωνιστικά Skoda εκτός από το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν έντονο συναγωνισμό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι FIA (ERC). Για παράδειγμα στο Ράλι Serras de Fafe e Felgueiras, ο Mikkelsen έκανε ένα μεγάλο βήμα ώστε να γίνει πρωταθλητής FIA European Rally του 2021.

Ήταν η δεύτερη νίκη του Νορβηγού στο ERC της σεζόν στο τιμόνι της SKODA FABIA Rally2 evo, ο οποίος διεύρυνε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη.Ο Mikkelsen ήταν εξαιρετικά ταχύς στην Πορτογαλία και βασιζόμενος στην αξιοπιστία της SKODA FABIA Rally2 evo  κατέκτησε την 1η θέση. Και σ αυτόν τον αγώνα τέσσερα  πληρώματα με SKODA FABIA Rally2 evo τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα.

Επόμενος γύρος του WRC είναι το Rally RACC Rally de España (14-17 Οκτωβρίου 2021). Στον αγώνα της Καταλονίας θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC και ο νεαρός Τσέχος Dominik Stříteský. Θα μοιραστεί μία Toksport WRT SKODA FABIA Rally2 evo με τον συνοδηγό του Jiří Hovorka. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης