Ο Ott Tanak της DMACK World Rally Team κρατούσε στα χέρια του μέχρι την προτελευταία ειδική διαδρομή την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ένα λάθος όμως, που οδήγησε σε κλαταρισμένο ελαστικό, τον έριξε στη δεύτερη θέση, με τον Andreas Mikkelsen να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάχη στο Ράλι Πολωνίας κρίθηκε στο νήμα, με τον Εσθονό να μην μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον αγώνα. Μάλιστα, στο τέλος πήγε και τον παρηγόρησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, αποδεικνύοντας πως εκτός από μεγάλος οδηγός είναι και μεγάλος άνθρωπος. Ο Mikkelsen πετούσε στα σύννεφα, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη του στο WRC, με τον Heyden Paddon της Hyundai να τερματίζει τρίτος.

Πίσω τους βρέθηκε ο Thierry Neuville με το δεύτερο i20 WRC, με τον Jari Matti Latvala να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και τον Ogier να είναι μόλις έκτος. Ο Γάλλος, ωστόσο, ήταν ταχύτερος όλων στην Power Stage, παίρνοντας τους επιπλέον βαθμούς και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας στη γενική κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη δεκάδα του Ράλι Πολωνίας συμπλήρωσαν οι Breen, Ostberg, Camilli και Suninen. Το WRC συνεχίζεται με το Ράλι Φινλανδίας στις 28-31 Ιουλίου.

Δείτε τον Ogier να σηκώνει στα χέρια τον Tanak

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης