Είναι ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία του Ράλι και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Παρότι διανύει το 44ο έτος της ηλικίας του και ουσιαστικά είναι ανενεργός από το WRC, ο Sebastien Loeb ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας ως συνοδηγό τον πιστό του φίλο και συνεργάτη Daniel Elena, ο Αλσατός οδήγησε μαεστρικά το Citroen C3 WRC, ακολούθησε την πιο σωστή στρατηγική όσον αφορά στα ελαστικά και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στη Βαρκελώνη. Στο στρατόπεδο της γαλλικής ομάδας πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Οι Sebastien Ogier και Thierry Neuville τερμάτισαν στη δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Με έναν αγώνα να απομένει για το πέσιμο της καρό σημαίας, η διαφορά μεταξύ τους είναι μόλις στους 3 βαθμούς. Στην Αυστραλία (15-18 Νοεμβρίου) αναμένεται να δούμε μία επική μονομαχία, με τον Tanak να ελπίζει σε ένα θαύμα για να στεφθεί αυτός πρωταθλητής του 2018. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοικτός είναι και ο τίτλος στους κατασκευαστές, με την Toyota να έχει τον πρώτο λόγο, αφού προηγείται με 331 βαθμούς. Hyundai και Ford είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση με 319 και 306, αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης