Στους αγώνες ράλι και ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι οδηγοί των αγωνιστικών οχημάτων συνηθίζουν να αποσπούν τα εύσημα στις επιτυχίες. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δίνουν σημασία στον συνοδηγό.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο δεξί μπάκετ κάθισμα έχει ενεργό ρόλο την ώρα του αγώνα, καθώς είναι αυτός που καθοδηγεί ουσιαστικά τον οδηγό. Είναι αυτός που τον ενημερώνει για την ειδική διαδρομή, τις συνθήκες, το είδος της στροφής και κάθε φουρκέτας. Πρέπει να είναι απόλυτα ήρεμος, συγκεντρωμένος, να έχει διαβάσει τέλεια τη διαδρομή και να είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε πρόκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόσφατο Ράλι της Κορσικής, το ιταλικό πλήρωμα του Ford Fiesta WRC απώλεσε την ενδοεπικοινωνία. Ο Lorenzo Bertelli δεν μπορούσε να λάβει ενημέρωση από τον Simone Scattolin μέσω του ασυρμάτου και έτσι ο δεύτερος αποφάσισε να επιστρέψει στον κλασικό, παραδοσιακό τρόπο.

Με νοήματα έδινε τις απαραίτητες οδηγίες στον οδηγό για τη διαδρομή, κουνώντας αριστοτεχνικά το αριστερό του χέρι και τα δάχτυλα. Ο έμπειρος Scattolin κατάφερε να οδηγήσει τον Bertelli μέχρι τέλους, κερδίζοντας το χειροκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης