Τρέμουν στην ιδέα για «φινάλε-κόλαση» στη Βαλένθια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, 18:16
Τρέμουν στην ιδέα για «φινάλε-κόλαση» στη Βαλένθια

Οι έντονες αντιδράσεις και η κόντρα που έχει ξεσπάσει σε Ιταλία και Ισπανία, μετά το περιστατικό στο GP της Μαλαισίας, ανάγκασαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) να αποστείλει ανοικτή επιστολή προς τους οδηγούς, τις ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους.

Το θέμα μεταξύ Rossi - Marquez έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με τη FIM να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Valentino Rossi από τη Λίμα του Περού, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να του εκφράσει τη στήριξή του. Το ίδιο έκανε και ο ομόλογός του της Ισπανίας, Mariano Rajoy, γράφοντας στο λογαριασμό στο twitter: «Στα σπορ όπως και στην πολιτική δεν αξίζουν όλα. Στηρίζουμε Marc Marquez. Μεγάλος Dani Pedrosa».

Βλέποντας όλα αυτά, ο πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito, έστειλε επιστολή - η οποία είναι πρώτο θέμα στην κεντρική σελίδα του MotoGP – ζητώντας από όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μη συμβεί κάποιο τραγικό ατύχημα στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη Βαλένθια.  

«Τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε σχέση με τον Παγκόσμιο τίτλο στο MotoGP για το 2015, έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους αγώνες και δηλητηρίασαν την ατμόσφαιρα στο άθλημα. Απομακρυνόμαστε από την παράδοση των υπερήφανων αθλητικών δρώμενων που αποτελεί μέρος της κληρονομιάς της μοτοσικλέτας.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του. Ωστόσο τα λόγια και οι πράξεις πάντα έχουν συνέπειες. Το κάθε άτομο ξεχωριστά αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτών των συνεπειών. Πρώτοι απ’ όλους πρέπει να είναι ενήμεροι γι’ αυτό οι αναβάτες. Ο καθένας τους έχει χιλιάδες οπαδούς που παρακολουθούν τα κατορθώματά τους στις πίστες και ακούνε τι λένε εκτός αυτών.

Γι’ αυτό το λόγο περιμένουμε απ’ αυτούς όχι μόνο στο Πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε πτυχή να δίνουν το καλύτερο παράδειγμα του τι πρέπει και τι φιλοδοξεί να είναι το άθλημά μας. Αυτή την ευθύνη μοιράζονται και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, ξεκινώντας από τις ομάδες και τους χορηγούς. Άσχετο από το σωστό ή το λάθος, αν κάποιοι από αυτούς με λάθος τρόπο και χωρίς λόγο συντηρούν ένα πολεμικό κλίμα αναφορικά με γεγονότα ή αποφάσεις, κάνουν κακό στο άθλημα, σε όλη την κοινότητά μας και στα καλά που αυτό προσφέρει σε όλους.

Οι αναβάτες, οι ομάδες, οι κατασκευαστές και οι χορηγοί όχι μόνο θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, αλλά θα πρέπει να αποδέχονται τις αποφάσεις των αγωνοδικών όποιες κι αν είναι αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση συμβάλλουν στην αναρχία και στην υπονόμευση της μελλοντικής ανάπτυξης του αθλήματός μας.

Εκ μέρους της FIM και όλων όσοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή σεζόν, εκφράζω την ελπίδα ότι στον επόμενο γύρο της Valencia, που είναι και ο τελευταίος, οι αναβάτες θα δώσουν μάχες στην πίστα και με τρόπο που θα σέβεται πλήρως το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε.»

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, 18:16