Το καλύτερο παιδί των paddock, ο χαμογελαστός, φιλικός και επαγγελματίας Nicky Hayden, έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη σε όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο 36χρονος Αμερικανός ήταν ο πιο αγαπητός αναβάτης, ένας κύριος που άφησε το σημάδι του στους δύο τροχούς. Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε συγκλόνισε τους πάντες. Ένα τραγικό τροχαίο την ώρα που έκανε ποδήλατο με τους φίλους του στην Ιταλία. Οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη από την πρόσκρουση με το μαύρο Peugeot ήταν μοιραίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Τσεζένα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν, αλλά ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ήταν κλινικά νεκρός, έτσι η οικογένειά του αποφάσισε να αποσυνδέσει τα μηχανήματα.

Ο αδελφός του Tommy, ο οποίος ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή, μαζί με τη μητέρα και τη μνηστή του Nicky -ο πατέρας παρέμεινε στις ΗΠΑ λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων- έγραψε ένα κείμενο για να ευχαριστήσει όλους για την υποστήριξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκ μέρους της οικογένειας Hayden και της μνηστής του Nicky, της Jackie, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα υποστήριξής σας. Ήταν μεγάλη παρηγοριά για όλους μας να βλέπουμε ότι ο Nicky επηρέασε τόσους ανθρώπους και με τόσο θετικό τρόπο.

»Αν και προφανώς είναι μια πολύ δυσάρεστη στιγμή, θέλουμε εντούτοις όλοι να θυμάστε τον Nicky όταν ήταν περισσότερο χαρούμενος, πάνω στη μοτοσικλέτα του. Από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά πέτυχε να φτάσει στον κολοφώνα της δόξας του αθλήματος που επέλεξε, καθώς έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτό.

»Πέρα από αυτές τις δημόσιες μνήμες, έχουμε και πολλές ιδιωτικές, χαρούμενες στιγμές από το Kentucky, στην καρδιά της οικογένειάς του. Λείπει σε όλους μας τρομερά…

»Είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την απίστευτη υποστήριξή τους. Ήταν όλοι πολύ ευγενικοί. Με την υποστήριξη και των αρχών, ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τον Nicky στο σπίτι μας».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης