Η νέα BMW M2 θα αποτελέσει το αυτοκίνητο ασφαλείας του εφετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών, αντικαθιστώντας τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή M4 Coupe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως επίσημος συνεργάτης του MotoGP, η βαυαρική εταιρεία είναι αυτή που έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις μοτοσικλέτες και τους αναβάτες, με τα πανίσχυρα οχήματά της να δίνουν τον ρυθμό πριν από την έναρξη κάθε αγώνα και παρεμβαίνοντας όποτε χρειαστεί.

Η M2 Safety Car έχει τροποποιηθεί ειδικά, φέροντας τα απαραίτητα διακριτικά και τα επιπλέον φώτα στην οροφή, νέα πίσω πτέρυγα από CFRP, αεροδυναμικά βοηθήματα στους προφυλακτήρες, carbon κεραμικά φρένα, ανάρτηση M Performance και αγωνιστικά ελαστικά της Michelin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με τα καθίσματα να είναι full bucket με ζώνες έξι σημείων, ακριβώς από πίσω βρίσκεται το roll-cage, στο κάτω μέρος της κονσόλας έχει τοποθετηθεί ένας επιπλέον πίνακας, με το δέρμα, το alcantara και τα ανθρακονήματα να καλύπτουν όλες τις επιφάνειες.

Ο εξακύλινδρος 3.0 TwinPower Turbo κινητήρας παραμένει ως έχει, αποδίδοντας 370 ίππους και 460 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα. Η πρώτη εμφάνιση της M2 Safety Car θα γίνει στις 20 Μαρτίου, στο Grand Prix του Κατάρ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης