Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda μέσα σε δύο μήνες, λόγω του προβλήματος στο δεξί του χέρι και το ρίσκο που πήρε με την εγχείριση στις αρχές της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dani Pedrosa ταλαιπωρούνταν πολύ καιρό με το χέρι του και μετά το πρώτο GP της χρονιάς στο Κατάρ (29 Μαρτίου), ανακοίνωσε περίλυπος ότι θα απουσιάσει από τους επόμενους αγώνες, προκειμένου να μπει ξανά στο χειρουργείο. Το πρόβλημα ήταν αρκετά σοβαρό και πολλοί έκαναν λόγο ακόμα για οριστική αποχώρηση από το MotoGP. Ο ίδιος ήταν απογοητευμένος, καθώς πριν την έναρξη της σεζόν επισκέφθηκε πολλούς γιατρούς σε όλο τον κόσμο, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να του δώσει μια λύση. Μάλιστα, όλοι του πρότειναν να αποφύγει την επέμβαση λόγω του βεβαρημένου ιστορικού.

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο όμως, καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι και δεν μπορούσε να οδηγήσει. Έτσι, αποφάσισε να ρισκάρει. Μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο, κάνοντας μια λεπτή επέμβαση στον καρπιαίο σωλήνα του δεξιού του χεριού. Ο γιατρός χρησιμοποίησε μια πρωτοπόρο μέθοδο, αφαιρώντας συνδετικό ιστό από το μυ του βραχίονα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επέμβαση ο Pedrosa ακολούθησε μια σειρά φυσιοθεραπειών, περιμένοντας την ώρα που θα ανέβει ξανά στη μοτοσικλέτα του. Μόνο εκεί θα μπορούσε να καταλάβει αν το πρόβλημα έχει λυθεί. Τελικά, όλα πήγαν κατ’ ευχή και ο Ισπανός επέστρεψε στο τέταρτο GP της σεζόν στη Γαλλία (17 Μαΐου).

Όσο περνούσαν οι μέρες αισθανόταν όλο και καλύτερα και το απέδειξε στον πρόσφατο αγώνα στην πίστα της Catalunya, όπου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ανακουφισμένος και πιο αποφασισμένος, αφού ουσιαστικά έσωσε την καριέρα του, περιμένει με ανυπομονησία τον επόμενο γύρο στο Assen (27 Ιουνίου).

«Η απόφαση που πήρα ήταν η πιο δύσκολη στην καριέρα μου. Όλα ήταν εναντίον μου, αλλά ακολούθησα την καρδιά μου. Το πρόβλημα ήταν σοβαρό και δεν μπορούσα ούτε να κρατήσω το τιμόνι. Δεν είχε νόημα να συνεχίσω να αγωνίζομαι έτσι. Επέστρεψα όμως και σε κάθε αγώνα αισθάνομαι όλο και πιο έτοιμος. Πλέον, δεν έχω πόνους και το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο. Απέκτησα ξανά αυτοπεποίθηση και οδηγώ πιο επιθετικά», τόνισε ο 30χρονος αναβάτης της Honda.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης