Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις μεγαλύτερες μάχες της χρονιάς παρακολουθήσαμε στο Grand Prix του Aragon με μεγάλο Πρώτη νίκη στην καριέρα του Bagnaia στο MotoGP!νικητή τον Pecco Bagnaia. Ο Ιταλός της Ducati από την pole position είχε τον ρυθμό να παλέψει για τη νίκη κάτι που έκανε, ωστόσο έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του εκπληκτικού Marc Marquez. Ο Bagnaia ήταν πολύ δυνατός, άντεξε τις επιθέσεις του Ισπανού πρωταθλητή και τελικά έφτασε στη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για τον Bagnaia στο MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marc Marquez μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα με το τραυματισμένο του χέρι ωστόσο όταν πρόκειται να αγωνιστεί σε πίστες με αριστερόστροφο χαρακτήρα δε χάνει την ευκαιρία να δείχνει τη δύναμή του. Όπως στο Sachsenring, έτσι και στο Aragon ήταν εκπληκτικός και πάλεψε στα ίσια για τη νίκη με τον Pecco Bagnaia. Στο τέλος έκανε ότι μπορούσε για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε στη 2η θέση. Αυτό είναι το δεύτερο βάθρο της σεζόν για τον αναβάτη της Repsol Honda.

Πάλεψε μέχρι το τέλος ο Marquez για τη νίκη.

Εξαφανισμένοι οι Rins, Zarco και Vinales στις πίσω θέσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάχη είχαμε και για την τελευταία θέση του βάθρου μεταξύ των Joan Mir και Aleix Espargaro. Το βάθρο Στους 53 βαθμούς η διαφορά στην κορυφή του Quartararo.τελικά πήρε ο αναβάτης της Suzuki με τον Espargaro και την Aprilia να κάνουν ακόμα έναν εντυπωσιακό αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Jack Miller και Enea Bastianini, με τον νεαρό αναβάτη της Ducati να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αρκετά πίσω, μόλις στην 8η θέση έμεινε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος εξακολουθεί να είναι άνετα πρώτος στη βαθμολογία, αλλά θα προσπαθήσει να ξεχάσει γρήγορα το Aragon. Στη δεκάδα επίσης μπήκαν οι Binder (KTM), Martin (Ducati) και Nakagami (Honda). Το ντεμπούτο του Maverick Vinales με την Aprilia ήταν δύσκολο με τον Ισπανό να τερματίζει στην 18η θέση.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αραγονίας: Φανταστική pole position για τον Bagnaia στο Aragon

MotoGP Αραγονίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Aragon

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης