Με την καθιερωμένη τελετή λήξης, έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών, στη Βαλένθια της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικεφαλής ομάδων, αναβάτες και μηχανικοί, φόρεσαν τα κοστούμια τους και γλέντησαν στο γκαλά που πραγματοποίησε η ομοσπονδία. Στην τελετή, παρευρέθη ο πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito, ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta και πολλοί ακόμα επίσημοι, με τα χαμόγελα και τις αγκαλιές ανάμεσα στους σταρ του αθλήματος να κλέβουν την παράσταση.

Ο Marc Marquez έλαβε το βραβείο μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου, όπως και οι Johann Zarco και Brad Binder, οι οποίοι πήραν το πρωτάθλημα στις κατηγορίες Moto2 και Moto3, αντίστοιχα. Ρούκι της χρονιάς στη μεγάλη κατηγορία αναδείχθηκε ο Tito Rabat, ενώ στις υπόλοιπες οι Xavi Vierge και Joan Mir.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τέταρτη συνεχή σεζόν ο Marc Marquez παρέλαβε το βραβείο «BMW M Award», καθώς σημείωσε τις περισσότερες pole position. Στοn αντίστοιχο θεσμό «Tissot Pole of Poles» ο Johann Zarco ήταν ο νικητής στην Moto2 και ο Brad Binder στην Moto3.

Η Repsol Ηοnda πήρε τον τίτλο στους κατασκευαστές και στους αναβάτες, με την Yamaha να αναδεικνύεται καλύτερη ομάδα. Μετάλλιο έλαβαν οι τρεις πρώτοι του Red Bull Rookies Cup (Ayumu Sasaki, Aleix Viu και Raul Fernandez). Επίσης, έγινε αναφορά στον αδικοχαμένο Luis Salom, με την παγκόσμια ομοσπονδία να αποσύρει τον αριθμό 39 από την Moto2.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης