Από την τελευταία θέση του grid θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής, στο Grand Prix της Βαλένθια, ο Valentino Rossi, καθώς το CAS απέρριψε το αίτημά του για διαγραφή ή μείωση της ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O VR46 είχε προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού, για να ανατρέψει την απόφαση των αγωνοδικών έπειτα από το συμβάν με τον Marquez κατά τη διάρκεια του GP της Sepang. Το CAS εξέτασε το αίτημα του, αλλά δεν δέχθηκε την ένσταση, με τους τέσσερις βαθμούς ποινής να παραμένουν ως έχουν.

Η εξέλιξη αυτή, μειώνει τις ελπίδες του Ιταλού αναβάτη στην προσπάθεια του να κατακτήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Σε αντίθεση με την F1, οι οδηγοί του MotoGP και ειδικά αυτοί που έχουν ισχυρότερες μοτοσικλέτες, μπορούν μέσα σε ελάχιστους γύρους να κάνουν αρκετές προσπεράσεις και να βρεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στις πρώτες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Rossi στον τρίτο γύρο θα έχει πλησιάσει τους πρωτοπόρους. Το θέμα είναι να μην εμπλακεί με άλλον αναβάτη και έχει κάποια έξοδο. Αν στον τέταρτο γύρο είναι κοντά στον Lorenzo, τότε μπορεί να εξαπολύσει την επίθεσή του και να παλέψει επί ίσοις όροις με τον team-mate του στη Yamaha.

O αγώνας αυτός αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ θεαματικότητας, καθώς κρίνεται ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή. Τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα και στον Marquez έπειτα από όλα αυτά που συνέβησαν με τον Rossi. Ο μικρός αναμφισβήτητα έχει προκαλέσει τον «Doctor» με τις κινήσεις του στα τελευταία GP, αλλά στη Βαλένθια, λογικά, θα αποφύγει κάθε επαφή και κόντρα.

Όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν με αγωνία να δουν ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής. Vale ή Jorge; Η απάντηση θα δοθεί το μεσημέρι της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, σε έναν από τους συγκλονιστικότερους αγώνες στην ιστορία του MotoGP.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης