Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας δραματικός αγώνας έλαβε χώρα στην Ιαπωνία για τον 16ο γύρο της σεζόν του 2022 των MotoGP. 

Καθώς οι αναβάτες έφτασαν στο τέλος του γύρου σχηματισμού τους, ένα τεράστιο δράμα εκτυλίχθηκε για τον Aleix Espargaro, καθώς ο αναβάτης της Aprilia αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα. Κάνοντας μια πολύ γρήγορη αλλαγή μοτοσυκλέτας, ο Espargaro άφησε την RS-GP22 του και έσπευσε στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, ξεκινώντας έτσι βάση κανονισμών από την γραμμή των pits. 

Στην pole position για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια βρισκόταν ο Marc Marquez, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ήταν ο Brad Binder που κατάφερε να στρίψει πρώτος.  Στη συνέχεια, ο Marquez έχασε μια θέση από τον Jorge Martin, ο οποίος πέρασε και τον Marquez και τον Binder για να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου γύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο αναβάτης με τον καλύτερο ρυθμό ήταν ο Jack Miller, καθώς ο Αυστραλός γρήγορα κατάφερε να περάσει τους Martin, Marquez, Binder και Miguel Oliveira για να προηγηθεί ο ίδιος. 

Πιο πίσω, αφού κέρδισαν μία θέση ο καθένας, οι Quartararo και Bagnaia είδαν την πρόοδό τους να σταματά και άρχισαν να δέχονται πίεση από τους αναβάτες πίσω τους. Ένα λάθος του Quartararo στον πέμπτο γύρο επέτρεψε στον Luca Marini να τον περάσει στην πρώτη στροφή, ενώ ο Bagnaia δεχόταν την πίεση του Enea Bastianini, με τον οποίο άρχισε να δίνει μάχες. 

Καθώς ο Miller συνέχιζε να ανοίγει την διαφορά μπροστά, ο Bastianini ξεκίνησε την έφοδό του, περνώντας τον Bagnaia και τον Pol Espargaro, με τον Bagnaia να περνάει και αυτός τον Ισπανό. Ο Miller, ο οποίος συνέχισε να κάνει τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλον, προηγείτο τώρα με τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ πιο πίσω, ο Marini τελικά κατάφερε να περάσει τον Maverick Vinales για την έκτη θέση.

Στον 13ο γύρο ο αντικαταστάτης του Joan Mir, Takuya Tsuda, είδε την μοτοσυκλέτα του να πιάνει φωτιά, πριν ο Alex Rins επιστρέψει στο pit lane για να αποσυρθεί επίσης, τερματίζοντας την συμμετοχή της Suzuki στο ιαπωνικό Grand Prix.

Με τρεις γύρους να απομένουν, έγιναν αρκετές μάχες, με τον Βagnaia να έχει φτάσει στην ουρά του Quartararo, ενώ πιο μπροστά, ο Marquez έκανε μια υπέροχη κίνηση στον Oliveira για να πάρει την τέταρτη θέση από τον Πορτογάλο αναβάτη.

Ο Miller έφτασε στην γραμμή του τερματισμού για να πάρει μια άνετη νίκη, ενώ πιο πίσω ένα τεράστιο λάθος του Bagnaia στον τελευταίο γύρο – ο οποίος πίεσε πολύ τα φρένα στην τρίτη στροφή όταν προσπάθησε να προσπεράσει τον Quartararo, έχασε το μπροστινό μέρος της Ducati του και έπεσε – έβαλε φωτιά στο Πρωτάθλημα, με τον Quartararo πλέον να ανοίγει την διαφορά στους 18 βαθμούς. Ο Bagnaia μάλιστα χειροκρότησε σαρκαστικά τον εαυτό του για το λάθος του αυτό. 

Το βάθρο συμπλήρωσαν τελικά ο Brad Binder (το πρώτο βάθρο της ΚΤΜ μετά τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην Ινδονησία) και ο Jorge Martin, που έχασε στον τελευταίο γύρο την δεύτερη θέση από τον Binder. O Marc Marquez πήρε μια ηρωϊκή τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Oliveira πέμπτο. 

Πιο πίσω, o Aleix Espargaro προσπαθούσε να ανέβει και είχε έναν σχετικά καλό ρυθμό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς, καθώς πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην 16η θέση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης