Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από ένα περίπου χρόνο, στο zougla.gr δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες είχαν διαβάσει για τον Τάκη Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οδηγός ΑμεΑ τρέχει σε επίσημο αγώνα καρτ!Παρασκευόπουλο. Ο Τάκης βρίσκεται εδώ και 19 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι από ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα. Παρά την δυσκολία στις μετακινήσεις, η ψυχική δύναμη είναι τόσο μεγάλη και μαζί με την αγάπη που έχει για την ταχύτητα, τον… οδήγησαν στις πίστες καρτ!
  
Όσο και αν σε κάποιους ακούγεται αδιανόητο ο συγκεκριμένος οδηγεί αγωνιστικό καρτ και μάλιστα πολύ γρήγορα. Στο ρεπορτάζ που δημοσιοποιήσαμε τον Μάιο του 2016 είχαμε αναδείξει το πρόβλημα που είχε, όπου η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δεν του χορηγούσε αγωνιστική άδεια. Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχή, ο ίδιος κατάφερε να πάρει αγωνιστική άδεια και η ώρα που θα ζήσει την στιγμή της ζωής του και θα γεμίσει με αδρεναλίνη έφτασε.

Ο υπογράφων Βασίλης Σαρημπαλίδης μαζί με τον Τάκη Παρασκευόπουλο στην πίστα καρτ της πόλης των Μεγάρων. Σε αυτή την πίστα ο Τάκης θα πρέπει να αποδείξει την Κυριακή 12 Μαρτίου πως αν έχει δίψα για κάτι που αγαπάς τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει...

Αγώνα την… Κυριακή
Την Κυριακή 12 Μαρτίου ο Τάκης Παρασκευόπουλος θα φορέσει την αγωνιστική φόρμα, τα γάντια Αγώνας με πολλές συμμετοχές στα Μέγαρα… και το κράνος του για να συμμετάσχει σε επίσημο αγώνα. Συγκεκριμένα στον 1ο αγώνα Rotax Max Challenge που θα διεξαχθεί στην πίστα καρτ της πόλης των Μεγάρων και θα τρέξουν συνολικά 45 αθλητές (θα διαγωνιστούν σε 6 κατηγορίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα 24ωρα πριν από την συμμετοχή στον πρώτο του επίσημο αγώνα και ο οδηγός από την Τρίπολη δηλώνει αρκετά αγχωμένος καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει έμπειρους οδηγούς.

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος δηλώνει έτοιμος για τον πρώτο του επίσημο αγώνα με καρτ!

Τι δήλωσε στο zougla.gr
Με 10 οδηγούς θα πραγματοποιηθεί η… μάχη της κατηγορίας Senior Max στην οποία θα τρέξει ο Τάκης «Έφτασε η μεγάλη ώρα»Παρασκευόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο zougla.gr δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που ο κανονισμός έχει αλλάξει και επιτρέπει σε άτομα με αναπηρίες να τρέξουν, υπό προϋποθέσεις, σε αγώνες καρτ. Έχω πραγματοποιήσει αρκετές προπονήσεις και πλέον έφτασε η ώρα που θα συναγωνιστώ τους καλύτερους οδηγούς. Στόχος μου είναι να τερματίσω με ασφάλεια, χωρίς προβλήματα και όσο το δυνατόν σε μία καλύτερη θέση».

Ο οδηγός Τάκης Παρασκευόπουλος μαζί με τον επικεφαλής της Rotax Max Challenge Δημήτρη  Γαλάτση

Ο επικεφαλής της ομάδας
Σε επικοινωνία που είχαμε και με τον Δημήτρη Γαλάτση, επικεφαλής της ομάδας Rotax Max Challenge, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο πατέρας μου είχε πρόβλημα με την όρασή του και είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα θέματα. Έχουμε τον Τάκη στην ομάδα ο οποίος έχει δείξει πως με το πείσμα και το πάθος του μπορεί να πετύχει τα πάντα».

Όσοι επιθυμείτε να δείτε από κοντά τον Τάκη Παρασκευόπουλο, να σημειώσουμε πως οι αγώνες με τα καρτ στην πίστα των Μεγάρων θα ξεκινήσουν την Κυριακή λίγο μετά τις 10:00 π.μ.

 

Δείτε στο παρακάτω video τον Τάκη Παρασκευόπουλο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης