Του Περικλή Χαλάτση

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» κέρδισε την Pole Position στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά  και αύριο ξεκινάει πρώτος στην πίστα του Spielberg για τον 8ο γύρο της αγωνιστικής χρονιάς.Πίσω από τον οδηγό της Red Bull Max Verstappen ( 1.03.841) στη 2η θέση ήταν ο Vallteri  Bottas (+0.194) και στην 3η θέση είναι ο Βρετανός οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton (+0226).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο L.Hamilton είναι αρκετά προβληματισμένος γιατί βλέπει ότι μέρα με τη μέρα,η Red Bull Racing βελτιώνεται,γίνεται πιο γρήγορη και αφήνει πίσω της την Mercedes.Στις δηλώσεις που έκανε ο Hamilton μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είπε: « Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε. Η Red Bull είναι πιο γρήγορη στις ευθείες. Θα δούμε αύριο».

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Ολλανδός έκανε στο  Q1 τον καλύτερο χρόνο. Ο Bottas και ο Norris ακολούθησαν ενώ ο Hamilton ήταν στην 4η θέση.
Στο Q2 ο Pierre Gasly (Alpha Tauri) κράτησε για αρκετή ώρα την πρωτοπορία. Μετά οι Hamilton, Bottas και Verstappen βγήκαν νωρίς για τους χρονομετρημένους για να έχουν και τον ανάλογο χρόνο αν χρειασθεί να κάνουν κάποια αλλαγή. Τελικά τις τρείς θέσεις κέρδισαν ο Sergio Perez (1:04.197) o Lando Norris (+0.101) και ο Pierre Gasly (+0.232).

Στο τελευταίο και καθοριστικό σκέλος, στο Q3 τα βαριά ονόματα βγήκαν αποφασισμένα για να κάνουν το καλύτερο χρόνο και να πάρουν την Pole Position. Ο Hamilton βγήκε πρώτος από τα πίτς με σκοπό να επιστρέψει και να αλλάξει ελαστικά. Στους δύο πρώτους γύρους έκανε 1.04.205. Όμως ο Verstappen έκανε 1.03.841 και τέθηκε επικεφαλής.Ο Hamilton έκανε και άλλη μια προσπάθεια με Soft γόμα ενώ απέμεναν τρία λεπτά για να πέσει η καρό σημαία. Αλλά τελικά η έκπληξη δεν έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ανεπίσημα δοκιμαστικά που έγιναν χθες (Παρασκευή) ο Max Verstappen με την Red Bull φάνηκε ότι γνωρίζει καλύτερα την πίστα που είναι μήκους 4,3 χιλιόμετρων. Είναι λογικό να την ξέρει καλύτερα απο τον καθένα αφού η αυστριακή πίστα Spielberg είναι η επίσημη πίστα της Red Bull. Εκεί γίνονται όλες οι δοκιμές αλλά και οι ρυθμίσεις των μονοθεσίων της Red Bull.

Στην ίδια πίστα θα γίνει και στις 2 Ιουλίου το Αυστριακό Grand Prix. Στο αγωνιστικό καλεντάρι ο αυριανός αγώνας ονομάζεται Grand Prix Στυρίας. Για να γνωρίζετε η Στυρία είναι μια επαρχιακή πόλη της Αυστρίας.

Η FIA αποφάσισε να γίνει στην ίδια πίστα το Grand Prix Στυρίας και το Grand Prix Αυστρίας μετά την αναβολή του Grand Prix στον Καναδά λόγω κορωνοϊού.

Η πίστα της Αυστρίας βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη περιοχή στους πρόποδες των Άλπεων και είναι ιδιαίτερα αγαπητη σε όλους τους πιλότους της F1.

Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen για αύριο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τα Pit Stop. Ας μην ξεχνάμε ότι κέρδισε με μια ασυνήθιστη στρατηγική δυο αλλαγών από P Zero κίτρινη/μέση γόμα σε P Zero λευκή/σκληρή γόμα και σε μέση ξανά,στο γαλλικό Grand Prix.

Ήταν ο μόνος από τους πρωτοπόρους που πραγματοποίησε δυο αλλαγές. Και με αυτήν την τολμηρή απόφαση κέρδισε τον αγώνα προσπερνώντας στον προτελευταίο γύρο τον L.Hamilton που ήταν επικεφαλής.

Αύριο Κυριακή 27 Ιουνίου,ο αγώνας ξεκινάει στις 16.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 5HD και την ΕΡΤ. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης