Με τον χειρότερο τρόπο ξεκινά η καριέρα του νεαρού Nikita Mazepin στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Ρώσος οδηγός, ο οποίος θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στη Formula 1 με την ομάδα της Haas ανέβασε ένα video στα social media, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο 21χρονος κάθεται στη θέση του συνοδηγού τραβώντας με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου έναν φίλο του που οδηγεί. Ξαφνικά γυρνά προς τα πίσω, απλώνει το χέρι του και θωπεύει το στήθος μιας κοπέλας που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή, τον ακουμπά και στη συνέχεια κάνει μια χειρονομία προς την κάμερα. Ο Mazepin φαίνεται να το διασκεδάζει, αλλά δεν σκέφτηκε τις επιπτώσεις της απαράδεκτης ενέργειάς του.

 

Η Haas εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Haas δεν συναινεί με τη συμπεριφορά του Nikita Mazepin στο video που δημοσιεύτηκε. Το γεγονός μάλιστα ότι ανέβηκε στα social media θεωρείται αποκρουστικό για την ομάδα. Το θέμα αντιμετωπίζεται εσωτερικά και δεν θα γίνει κανένα άλλο σχόλιο», αναφέρει η αμερικανική ομάδα.

Ο ίδιος έσπευσε να διαγράψει το video και να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Η κοπέλα με τη σειρά της πήρε το μέρος του, λέγοντας: «Με τον Nikita είμαστε πολύ καλοί φίλοι και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Ήταν ένα αστείο μεταξύ μας. Λυπάμαι πολύ. Σας υπόσχομαι πως είναι πολύ καλός άνθρωπος και δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να με βλάψει ή να με γελοιοποιήσει», είπε η Alma del Carive, μοντέλο από τη Βενεζουέλα.

Στην F1 και τη FIA επικρατεί ανησυχία, καθώς ο νεαρός Ρώσος, γιος του πάμπλουτου Dimitry Mazepin, είναι επιρρεπής στα λάθη. Έχει μάθει να μην ακούει «όχι» από κανέναν και να κάνει αυτό που του αρέσει, με όποιο τρόπο του αρέσει.

Η Haas βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο μπαμπάς του πρόσφερε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση, με αντάλλαγμα μια θέση για τον κανακάρη του.

Σε ένα σπορ όπως η Formula 1 όμως, τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν  ανεκτές. Η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να τον συνετίσει άμεσα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης