Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στους πρόποδες των Αυστριακών Άλπεων, σε ένα μαγικό τοπίο και σε μια πίστα η οποία είναι από τις πιο μικρές του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί αυτό το τριήμερο (25-27 Ιουνίου), ο 8ος γύρος της εφετινής σεζόν της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Red Bull Ring ή Spielberg έχει μήκος μόλις 4,3 χιλιόμετρα και αποτελείται από 10 στροφές. Εκεί θα δούμε δύο συνεχόμενους αγώνες, το GP της Στυρίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και το GP της Αυστρίας το επόμενο (2-4 Ιουλίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις μέσες γόμες (C2 λευκή – σκληρή, C3 κίτρινη – μεσαία και C4 κόκκινη – μαλακή). Η στρατηγική στην επιλογή των ελαστικών και στα pit stop θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η πίεση βρίσκεται για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια στη Mercedes. Η Red Bull Racing με τους Max Verstappen και Sergio Perez έχει βάλει πολύ δύσκολα στη γερμανική ομάδα. Οι πρωταθλητές κάνουν ασυνήθιστα λάθη φέτος, με την RBR να προπορεύεται στη βαθμολογία τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές.

Η μάχη αναμένεται συναρπαστική και σε αυτό το Grand Prix. Ο Hamilton είναι βέβαιο πως θέλει να δώσει απαντήσεις μετά τις συνεχόμενες ήττες σε Μονακό, Αζερμπαϊτζάν και Γαλλία, αλλά ο Verstappen με τη βοήθεια του Perez έχει βαλθεί να σπάσει την κυριαρχία του Βρετανού.

Το συγκεκριμένο circuit δείχνει να ευνοεί και τη McLaren που έχει πάρει προβάδισμα στη μάχη της τρίτης θέσης απέναντι στη Ferrari. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Norris να μονομαχεί για το βάθρο. 

Styrian GP
Red Bull Ring

Παρασκευή 25 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:30 – 13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00 – 17:00

Σάββατο 26 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00 – 14:00
Κατατακτήριες δοκιμές: 16:00

Κυριακή 27 Ιουνίου
Αγώνας: 16:00

Οι διαδικασίες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και το COSMOTE SPORT 5HD

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης