Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Algarve International Circuit, το οποίο είναι γνωστό και ως Portimao Circuit, θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες έχουν πάρει ήδη θέση στα γκαράζ της πίστας του Αλγκάρβε, η οποία βρίσκεται σε έναν εντυπωσιακό χώρο που περιλαμβάνει από πίστες για καρτ και motocross, έως πεντάστερο ξενοδοχείο, διαμερίσματα, τεχνολογικό πάρκο και αθλητικό κέντρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδρομή της κεντρικής πίστας, εκεί δηλαδή που θα γίνει ο αγώνας της F1, έχει μήκος 4,692 χιλιόμετρα. Αποτελείται από 14 στροφές, ωστόσο οι υψομετρικές αλλαγές και οι «τυφλές» στροφές στο δεύτερο sector αποτελούν τεράστια πρόκληση για τους οδηγούς.

Oι κατατακτήριες και ο αγώνας θα διεξαχθούν με ανοιχτές τις εξέδρες, καθώς η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έδωσε την έγκριση να χρησιμοποιηθεί το 20% των κερκίδων. Συνολικά, βγήκαν προς πώληση 27.500 εισιτήρια, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.

Στα του αγώνα, η Mercedes είναι το απόλυτο φαβορί, με τις Red Bull και Renault να ακολουθούν. Η Ferrari θα εμφανιστεί με νέες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto.

Grande Prémio De Portugal 2020

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 13:00-14:30
Ελεύθερες δοκιμές  (FP2): 17:00-18:30

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Αγώνας: 15:10

Η διαδικασία των δοκιμών, οι κατατακτήριες και ο αγώνας θα μεταδοθούν από την EΡTSports και το COSMOTE TV.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης