Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έπειτα από 36 χρόνια απουσίας, η Ολλανδία επιστρέφει στη Formula 1. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο ριζικά ανακαινισμένο Zandvoort, το οποίο αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές από τον ενθουσιασμό τον οράνιε για το αγαπημένο τους παιδί, τον Max Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O οδηγός της Red Bull Racing θα τρέξει στο Grand Prix της πατρίδας του έχοντας την υποστήριξη χιλιάδων θεατών. Η διαφορά του από τον Lewis Hamilton είναι μόλις 3 βαθμοί, οπότε με νίκη θα περάσει εκ νέου πρώτος στη γενική βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές της Formula 1 θέλουν να ξεχάσουν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο Spa την περασμένη Κυριακή και περιμένουν μια σπουδαία μάχη μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου, αυτή τη φορά χωρίς βροχή.

Η πίστα έχει μήκος 4.259 μέτρα και αποτελείται από 14 στροφές – η τελευταία είναι η πιο εντυπωσιακή έχοντας κλίση 18 μοιρών. Οι οδηγοί καλούνται να καλύψουν 72 γύρους, με τις απαιτήσεις να είναι ιδιαίτερες υψηλές, καθώς η χάραξη του circuit με τα στενά περάσματα και τις συνεχόμενες ανωφέρειες και κατωφέρειες δεν ευνοεί τα προσπεράσματα.

H Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τα πιο σκληρά ελαστικά λόγω των υψηλών φορτίων που ασκούνται.

Dutch Grand Prix – Circuit Zandvoort

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00
Κατατακτήριες: 16:00

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 16:00

Οι κατατακτήριες και ο αγώνας θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O ένας και μοναδικός Kimi Raikkonen

Η βροχή καθυστερεί τον αγώνα στο Circuit de Spa-Francorchamps

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης