Στην ιστορική πίστα του Spielberg που βρίσκεται στους πρόποδες των Αυστριακών Άλπεων θα φιλοξενηθεί αυτό το τριήμερο (7-9 Ιουλίου) ο ένατος γύρος του πρωταθλήματος της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το circuit ονομάζεται επίσημα Red Bull Ring και ανήκει στον ισχυρό άνδρα της Red Bull Racing και ιδιοκτήτη της εταιρείας ενεργειακών ποτών, Dietrich Mateschitz. Η πίστα έχει μήκος 4.326 μέτρα, είναι από τις μικρότερες του πρωταθλήματος και περιλαμβάνει μόλις 10 στροφές.

Πρόκειται για μια πανέμορφη αγωνιστική διαδρομή σε ένα υπέροχο περιβάλλον, με απρόβλεπτες όμως καιρικές συνθήκες. Όπως ανακοίνωσε η FIA, έγιναν ορισμένες αλλαγές στο Red Bull Ring. Ειδικότερα, τροποποιήθηκε η αρίθμηση των στροφών, ενισχύθηκαν και μεγάλωσαν σε βάθος τα προστατευτικά από ελαστικά στις στροφές 4, 7 και 8, ενώ αυξήθηκαν κατά 3,2 μέτρα οι αποστάσεις στα πορτοκαλί κερμπ στις στροφές 6, 9 και 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Ferrari και Mercedes αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη, με τους Sebastian Vettel και Lewis Hamilton να βρίσκονται στο επίκεντρο, έπειτα από το συμβάν στο προηγούμενο GP στο Αζερμπαϊτζάν και όσα ακολούθησαν.

Η Red Bull δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει τον θρίαμβο στο Μπακού, αφού πρέπει να συμβούν εκ νέου πράματα και θάματα.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Grand Prix Αυστρίας
Red Bull Ring

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Δοκιμαστικά – 1η Περίοδος (FP1): 11:00-12:30GR (Cosmote Sport 5HD)
Δοκιμαστικά – 2η Περίοδος (FP2): 15:00-16:30GR (Cosmote Sport 5HD)

Σάββατο 8 Ιουλίου
Δοκιμαστικά – 3η Περίοδος (FP3): 12:00-13:00GR (Cosmote Sport 5HD)
Κατατακτήριες (QP): 15:00GR (Cosmote Sport 5HD)

Κυριακή 9 Ιουλίου
Αγώνας: 15:00GR (Cosmote Sport 5HD / EΡΤ2)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης