Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Maurizio Arrivabene αποτελεί παρελθόν και τη θέση του ως αγωνιστικού επικεφαλής θα πάρει ο Mattia Binnoto.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός μάνατζερ, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της Ferrari F1 το 2014, απέτυχε να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes. Στο Maranello θεώρησαν ότι ο κύκλος του έκλεισε, χρεώνοντάς του τα σημαντικά εφετινά λάθη στη στρατηγική και την απώλεια του τίτλου.

Ο Mattia Binnoto αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της Ferrari, John Elkann. Βρίσκεται στην ομάδα από το 1997, ξεκινώντας την καριέρα του ως απλός μηχανικός κινητήρα. Σταδιακά αναβαθμίστηκε, λαμβάνοντας τη θέση του επικεφαλής μηχανολόγου πίστας και στη συνέχεια του αρχιμηχανικού για το σύστημα KERS. Τα τελευταία δύο χρόνια κατείχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της, η Ferrari υπογράμμισε ότι όλοι θα αναφέρονται στον Binotto, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στους βοηθούς του:

Έπειτα από τέσσερα χρόνια πίστης και αφοσίωσης, ο Maurizio Arrivabene αποχωρεί από την ομάδα. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού με τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της εταιρείας.

Η Ferrari θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Maurizio για την πολύτιμη συνεισφορά του στη βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας της ομάδας τα τελευταία χρόνια και του εύχεται τα καλύτερα στην καριέρα του.

Άμεσα, ο Mattia Binotto θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της Scuderia Ferrari. Όλα τα τεχνικά τμήματα θα αναφέρονται απ’ ευθείας σε εκείνον.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης