Στα πρώτα Grand Prix της σεζόν, η Scuderia Ferrari έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ ισχυρό μονοθέσιο, ικανό όχι μόνο να ανταγωνιστεί, αλλά να ξεπεράσει αυτό της Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χθεσινό GP της Ισπανίας όμως, η γερμανική ομάδα κυριάρχησε απόλυτα, με τη Ferrari να υποπίπτει σε λάθη στρατηγικής, να εμφανίζει προβλήματα αξιοπιστίας και να χάνει έδαφος τόσο στο πρωτάθλημα των οδηγών όσο και των κατασκευαστών.

Ο Kimi Raikkonen είδε την κινητήρια μονάδα να τον εγκαταλείπει δύο φορές – στις κατατακτήριες και στον αγώνα – ενώ ο Sebastian Vettel είχε συνεχή θέματα με τη φθορά των ελαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Maurizio Arrivabene, παραδέχθηκε ότι τίποτα δεν πήγε καλά στη Βαρκελώνη, ωστόσο, υποστήριξε ότι άπαντες επιστρέφουν στο Maranello για να δουν τι έφταιξε και να ανασυγκροτηθούν. Από την πλευρά του, ο Vettel, είπε εμφανώς απογοητευμένος ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να λύσουν άμεσα τα θέματα που προέκυψαν.

Όσο για τον Raikkonen, τόνισε ότι είναι άσχημο για έναν οδηγό να μην τερματίζει και να χάνει τόσους βαθμούς λόγω προβλημάτων. Επίσης, δήλωσε πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την ομάδα αυτή τη στιγμή και απέχουν πολύ από το ιδανικό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης