Τον Δεκέμβριο, οι δύο πλευρές άφηναν να εννοηθεί ότι είναι θέμα χρόνου ο παγκόσμιος πρωταθλητής να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, Toto Wolff, διαμηνύει πως απομένουν κάποια τυπικά για να ανανεώσει ο Hamilton, αλλά όπως φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ο Βρετανός οδηγός αξιώνει 50 εκατομμύρια ετησίως και συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών, παρ’ ότι στις 7 Ιανουαρίου θα γιορτάσει τα 36 του χρόνια. Ο Wolff δεν έχει πρόβλημα να δοθούν αυτά τα χρήματα στον σούπερ σταρ της Formula, αλλά η «μαμά» εταιρεία, Daimler AG, είναι αρνητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κορυφαίες βρετανικές και ιταλικές εφημερίδες, το Διοικητικό Συμβούλιο του γερμανικού κολοσσού θεωρεί εξωπραγματικές τις απαιτήσεις του Lewis Hamilton. Οι λόγοι είναι δύο: Πρώτος οι εποχές που ζούμε λόγω πανδημίας και οι περικοπές που έχουν εξαγγελθεί στον όμιλο και δεύτερον η ηλικία του.

Σκληρά παζάρια

Στα κεντρικά γραφεία της Daimler, στη Στουτγάρδη, τα ανώτερα στελέχη, ούτε το συζητούν με τέτοια νούμερα στο τραπέζι. 200 εκατομμύρια ακόμη και για έναν οδηγό που έχει συντρίψει όλα τα ρεκόρ, είναι υπερβολικά πολλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Hamilton ζητάει 200 εκατ. και συμβόλαιο 4 ετών Η Mercedes προσφέρει ένα καλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με αυτό που ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, αλλά με διάρκεια δύο ετών. 50 εκατ. τον χρόνο για τέσσερα χρόνια ή 70 εκατ. για τρία χρόνια που αντιπρότειναν οι εκπρόσωποι του Hamilton, δεν γίνονται δεκτά από το Δ.Σ.

Η πλευρά του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητής δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Στη Daimler καλοβλέπουν την περίπτωση του George Russel ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στου Grand Prix του Sakhir, αλλά λόγο σε όλα αυτά έχει και ο Wollf. Ο Αυστριακός έχει στην κατοχή του ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μετοχών της αγωνιστικής ομάδας, η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία και αυτό που θέλει είναι να παραμείνει ο βασικός του οδηγός.

Το σήριαλ της παραμονής του Hamilton αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, αλλά κάτι μας λέει πως οι δύο πλευρές τελικά θα συνεχίσουν μαζί.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης