Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αφού άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που συνδέουν τον Charles Leclerc της Ferrari με μια μετακίνηση στη Mercedes την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε αρκετός ντόρος στο paddock του Μπακού. Όμως ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει δεσμευτεί να κρατήσει τον επτά φορές πρωταθλητή Lewis Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Leclerc κατέκτησε το πρώτο του βάθρο της σεζόν 2023 στο Αζερμπαϊτζάν, αφού πήρε την pole και την pole του Sprint Shootout, και υπήρχαν πολλές εικασίες ότι θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να μετακομίσει στη Mercedes στο μέλλον – ειδικά αν ο Hamilton προχωρήσει ή αποσυρθεί όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος του έτους. Αλλά ο Μονεγάσκος οδηγός απάντησε λέγοντας ότι είναι “πλήρως δεσμευμένος” στη Ferrari.

Ο Wolff ρωτήθηκε επίσης αν θα σκεφτόταν να φέρει τον Leclerc και απάντησε: “Νομίζω ότι είναι 100% αφοσιωμένος και πιστός στη Ferrari και πέρα από αυτό είναι και το συμβόλαιό του. Με τον ίδιο τρόπο είμαστε 100% αφοσιωμένοι στο να κρατήσουμε τον Lewis”.

“Νομίζω ότι κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του Τσαρλς και ότι είναι καλό παιδί. Η μόνη φορά που μίλησα μαζί του ήταν για να τον ρωτήσω πού είναι η πύλη στη Μελβούρνη για να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο. Καμία άλλη επαφή”, πρόσθεσε ο Wolff. “Ο Charles είναι ένας σούπερ τύπος και για το μακροπρόθεσμο μέλλον κάποιος που πρέπει να έχεις πάντα στο ραντάρ σου και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά όχι για το βραχυπρόθεσμο ή το μεσοπρόθεσμο μέλλον”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον Χάμιλτον, ο οποίος πέρυσι πέρασε την πρώτη του σεζόν χωρίς νίκη στην F1, ο Wolff δήλωσε ότι η ομάδα εξακολουθεί να πιέζει για να δώσει στον αστέρα της ένα μονοθέσιο που θα κερδίζει το πρωτάθλημα – και να τον κρατήσει στην ομάδα και μετά τη φετινή σεζόν.
“Νομίζω ότι αισθάνεται πολύ δυνατός και εμείς αισθανόμαστε το ίδιο. Απλά πρέπει να του δώσουμε ένα μονοθέσιο που να μπορεί να τον βοηθήσει. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση προσωπικά και με την ομάδα είναι ένας ισχυρός πυλώνας τα τελευταία 10 χρόνια, οπότε είμαστε σε πολύ καλή θέση”.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης