Ο Max Verstappen απέδειξε σε όλους τους αντιπάλους του πως έχει τον καλύτερο ρυθμό, με τον οδηγό της Red Bull να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και στο FP3. Ένα FP3 με δυσμενείς βροχοπτώσεις, το οποίο “βρήκε” δεύτερο τον Sergio Perez και τρίτο τον Lewis Hamilton της Mercedes.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ενώ οι χρόνοι των γύρων άρχισαν να πέφτουν, υπήρξε καθεστώς κόκκινης σημαίας, καθώς ο Logan Sargeant της Williams έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην είσοδο της τελευταίας στροφής, περνώντας μέσα από το χαλίκι, καταλήγοντας τελικά στις προστατευτικές μπαριέρες.

Μετά τη λήξη της κόκκινης σημαίας, άρχισε να πέφτει  βροχή, με τους 20 οδηγούς να επιλέγουν να περιμένουν στο γκαράζ. Τελικά ο Lando Norris δοκίμασε πρώτος την ενδιάμεση γόμα στην πίστα, ακολουθούμενος αργότερα από τις Ferrari των Carlos Sainz και Charles Leclerc.Πάντως η βροχή δεν επέτρεψε στους οδηγούς να πραγματοποιήσουν καλούς χρόνους.

Ο πρώτος χρόνος του Verstappen στο 1.13.664 τον είδε να προηγείται του Perez με διαφορά 0.250, με τον Hamilton να παραμένει τρίτος, λίγο πάνω από τα τέσσερα δέκατα από τον Ολλανδό οδηγό, σε μια πολύ βελτιωμένη εμφάνιση από Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο  Carlos Sainz ήταν ο τέταρτος ταχύτερος, μπροστά από τον συμπατριώτη του Fernando Alonso στην Aston Martin, τον George Russell της Mercedes και τον Charles Leclerc, στην έβδομη θέση.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης