Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αγωνίζονται στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην κορωνίδα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι 20 οδηγοί που τρέχουν στην F1 είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, ωστόσο, ορισμένοι εξ αυτών αμείβονται πλουσιοπάροχα. Οι υπόλοιποι λαμβάνουν το μίνιμουμ.Τα ποσά που αναφέρονται αφορούν τη σεζόν 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγκυρο «RaceFans.net», το οποίο ανακοινώνει κάθε χρόνο τη λίστα με τις αμοιβές των πιλότων της Formula 1, έδωσε στη δημοσιότητα τις φετινές απολαβές. Όπως προκύπτει, εκτός από τα top class ονόματα, οι αμοιβές των υπολοίπων κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα του αθλήματος.

Πιο ακριβοπληρωμένος είναι φυσικά ο Lewis Hamilton. Ο πρωταθλητής έχει συμβόλαιο αξίας 30 εκατ. δολαρίων με τη Mercedes. Τον ακολουθεί ο Max Verstappen της Red Bull Racing με 25.000.000$, ενώ τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Fernando Alonso της Alpine με 20 εκατ.

Ο Sebastian Vettel λαμβάνει από την Aston Martin 15 εκατ. δολάρια, αρκετά λιγότερα από αυτά που έπαιρνε στη Ferrari. Κατά 15 εκατ. πλουσιότερος θα γίνει φέτος ο Daniel Ricciardo, κάνοντας ένα εξαιρετικό deal με τη McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari, η οποία μας είχε συνηθίσει σε εξωπραγματικά νούμερα τα περασμένα χρόνια, φέτος προσφέρει στους Charles Leclerc και Carlos Sainz τα ποσά των 12.000.000 και 10.000.000, αντίστοιχα.

Όσο γι΄αυτόν που λαμβάνει τα λιγότερα, είναι ο Yuki Tsunoda της Alhpa Tauri. Ο Ιάπωνας παίρνει μόλις 500.000 δολάρια, την στιγμή που ο team-mate του, Pierre Gasly έχει κλείσει συμβόλαιο για 5 εκατ.

Hamilton και Verstappen οδηγούν την κούρσα σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά η λίστα

Mercedes
Lewis Hamilton: $30 εκατ.
Valtteri Bottas: $10 εκατ.

Red Bull Racing
Max Verstappen: $25 εκατ.
Sergio Perez: $8 εκατ.

McLaren
Daniel Ricciardo: $15 εκατ.
Lando Norris: $5 εκατ.

Aston Martin
Sebastian Vettel: $15 εκατ.
Lance Stroll: $10 εκατ.

Alpine
Fernando Alonso: $20 εκατ.
Esteban Ocon: $5 εκατ.

Ferrari
Charles Leclerc: $12 εκατ.
Carlos Sainz: $10 εκατ.

AlphaTauri
Pierre Gasly: $5 εκατ.
Yuki Tsunoda: $500.000    

Alfa Romeo
Kimi Raikkonen: $10 εκατ.
Antonio Giovinazzi: $1 εκατ.

Haas
Mick Schumacher: $1 εκατ.
Nikita Mazepin: $1 εκατ.

Williams
Nicholas Latifi: $1 εκατ.
George Russell: $1 εκατ.   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλος νικητής στο GP του Μπαχρέιν ο Hamilton

Κυρίες και κύριοι, πάρτε θέση – Το πάρτι ξεκινά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης