Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η περασμένη σεζόν στην F1 όπως και στα περισσότερα σπορ, δεν θύμιζε τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την πανδημία του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το 2020 σημειώθηκαν κάποια σπουδαία ρεκόρ που αξίζει να θυμηθούμε. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν φυσικά ο Lewis Hamilton, ο οποίος έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στα κιτάπια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

1. Lewis Hamilton: Ξεπέρασε τον μεγάλο Michael Schumacher όσον αφορά στις νίκες, έχοντας πλέον 95.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Lewis Hamilton: Έχει τις περισσότερες νίκες με μια ομάδα και πιο συγκεκριμένα 74 πρώτες θέσεις με τη Mercedes, ξεπερνώντας τις 72 του Schumacher με τη Ferrari.

3. Sergio Perez: Ο Μεξικανός οδηγός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην F1 έπειτα από 190 συμμετοχές.

4. Mercedes: Η γερμανική ομάδα πέτυχε κάτι μοναδικό φέτος. Πήρε για έβδομη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα σε κατασκευαστές και οδηγούς, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη.

5. Lewis Hamilton: Έχει τους περισσότερους συνεχόμενους τερματισμούς με παρουσία στη βαθμολογούμενη δεκάδα (48 GP).

6. Kimi Raikkonen: Ο «iceman» είναι ο οδηγός που έχει εκκινήσει στα περισσότερα Grand Prix. Έχει συμμετάσχει ήδη σε 329 αγώνες και θα διευρύνει το ρεκόρ του, καθώς θα τρέξει στη Formula 1 για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμη.

7. Lewis Hamilton: Άλλο ένα ρεκόρ για τον Βρετανό. Τη φετινή σεζόν ξεπέρασε τον Schumacher όσον αφορά στις παρουσίες στο βάθρο των νικητών. Μέχρι στιγμής έχει ανέβει στο podium 165 φορές.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης