Η αγωνιστική ομάδα Red Bull Racing στην Formula 1 στο τέλος του 2021 θα χάσει τη συνεργασία της με την Honda όσον αφορά τους κινητήρες. Οι Ιάπωνες αποσύρονται από το πρωτάθλημα και η ομάδα της Red Bull κάνει ήδη τα σχέδιά της για το μέλλον το οποίο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και κατασκευή δικού της κινητήρα.

Μιλώντας στο autosport, ο επικεφαλής της Red Bull Helmut Marko δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της ομάδας να Στις εγκαταστάσεις του Milton Keynes η εξέλιξη του κινητήρα…αποκτήσει τη δική της μονάδας τα επόμενα χρόνια αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Φυσικά το κόστος. Αν υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων τα επόμενα χρόνια και το κόστος είναι υποφερτό – της τάξης των 50 εκατομμυρίων τον χρόνο – τότε η Red Bull δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να δουλέψει πάνω σε έναν κινητήρα υβριδικό με τον οποίο θα αγωνιστεί το 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda θα αποτελέσει τη βάση του νέου κινητήρα της Red Bull

Κατά 85% σίγουρο το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων σύμφωνα με τον Marko

Η βάση του κινητήρα θα παραμείνει η υπάρχουσα, δηλαδή θα δουλέψουν πάνω στην μονάδα της Honda στις εγκαταστάσεις του Milton Keynes, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια συνεργασία με την Renault. Αν λοιπόν υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων και μειωμένο κόστος τότε η Red Bull είναι πολύ κοντά στην κατασκευή δικού της κινητήρα. Ίδωμεν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με κόστος κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο η Red Bull είναι μέσα στο παιχνίδι των κινητήρων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης