Το 1984, στο Grand Prix του Μονακό, ο Ayrton Senna δίνει μία από τις καλύτερες παραστάσεις της καριέρας του, οδηγώντας την Toleman-Hart TG184.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βραζιλιάνος οδηγός, καταλαμβάνει την 13η θέση στις κατατακτήριες, ωστόσο, ο αγώνας πραγματοποιείται υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο Senna αρπάζει την ευκαιρία, κινείται με απίστευτη ταχύτητα στο Πριγκιπάτο του Μονακό και προσπερνά τα άλλα μονοθέσια σαν σταματημένα.

Στον 29ο γύρο έχει φθάσει τον πρωτοπόρο Alain Prost και είναι θέμα χρόνου να τον περάσει. Τότε, οι αγωνοδίκες αποφασίζουν να διακόψουν τον αγώνα με την δικαιολογία των άσχημων καιρικών συνθηκών. O Senna που δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει, προσπερνά και θεωρεί ότι είναι νικητής, σηκώνοντας τη γροθιά του. Ο αγώνας όμως κατοχυρώνεται στον Γάλλο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοθέσιο που οδήγησε ο μεγάλος Aurton θα δημοπρατηθεί από οίκο Bonham στις 11 Μαΐου, στο Μονακό. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η TG184 βγαίνει στο σφυρί, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τιμή θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης